Politie bericht(en)

politie-bericht1

Poging tot ramkraak ATM

Willemstad – Bij tankstation Tera Kòrá is gisterochtend rond 3.00 uur door onbekenden in een groot voertuig (trèker) een poging gedaan een ATM-geldautomaat van de Royal Bank of Curaçao (RBC) te kraken door de automaat met het voertuig te rammen.

Dit hebben zowel de politie als een woordvoerder van de RBC bevestigd.

 Advertentie

Bij tankstation Tera Kòrá is gisterochtend een poging gedaan een ATM-geldautomaat van de RBC te kraken door de automaat met een voertuig te rammen. FOTO JEU OLIMPIO

Bij tankstation Tera Kòrá is gisterochtend een poging gedaan een ATM-geldautomaat van de RBC te kraken door de automaat met een voertuig te rammen. FOTO JEU OLIMPIO

De verdachten reden achteruit en ramden de muur van het kantoor van het tankstation, waar de ATM-machine zich bevindt.
Volgens de politie verkregen de verdachten vanwege de botsing toegang tot de ATM-machine, waar zij met een moker probeerden de deur van de machine te forceren, maar het lukte de verdachten niet om bij het geld te komen.
Begin februari werd ook geprobeerd een ATM-machine te kraken.
De verdachten probeerden toen na het rammen van de entree van Mangusa Hypermarket met twee personenauto’s een ATM-machine middels kettingen naar buiten te slepen. Woordvoerder van de RBC, Angela Guiamo, vertelt dat lopende het onderzoek niet meer informatie naar buiten gebracht kan worden.

,,We willen natuurlijk deze vorm van criminaliteit een halt roepen.
De Curaçao Banking Association (CBA), een collectief van banken en financiële instellingen waar ook de RBC deel van uitmaakt, stelt op dit moment een plan van aanpak op.
Wij werken binnen de CBA nauw samen met politie en beveiligingsinstanties om de veiligheid te waarborgen en pogingen tot kraak of diefstal van geldautomaten tegen te gaan.”

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *