Politie | € 25.000,- euro beloning in onderzoek schietpartij Rechthuislaan


Rotterdam – Bij een schietpartij in de Rotterdamse wijk Katendrecht kwam op 28 oktober 2018 Dairon Alberto om het leven. Een team van 25 rechercheurs doet sinds die fatale avond onafgebroken onderzoek. Onlangs breidde het onderzoek zich uit naar Curaçao. Nu looft het Openbaar Ministerie een beloning van € 25.000,- uit voor de gouden tip in het onderzoek.

Vervolgliquidaties denkbaar

Eén van de scenario’s van het onderzoeksteam is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie. Daarmee is het niet ondenkbaar dat de liquidatie van Dairon weer tot een andere schietpartij zal leiden. Om die geweldspiraal te doorbreken, is de hulp van tipgevers nodig. De veronderstelling is dat er meerdere mensen zijn die belangrijke informatie hebben, maar deze niet met de politie willen delen. Er is politie en Openbaar Ministerie alles aan gelegen om een nieuwe schietpartij in een woonwijk met kans op onschuldige slachtoffers te voorkomen. Daarom stelt het Openbaar Ministerie nu € 25.000,- beschikbaar voor de gouden tip die leidt naar de daders van de schietpartij aan de Rechthuislaan.

Uitbreiding naar Curacao

Het onderzoeksteam heeft al diverse tips gekregen die zijn onderzocht. Eén van de tips is dat de (één van de) daders naar Curaçao zijn gevlucht. Daarom heeft het onderzoeksteam contact gezocht met de politie op het eiland om ook daar onderzoek te verrichten. Ook doet de Nederlandse politie een oproep aan de bewoners van Curaçao. De dader(s) heeft of hebben daar mogelijk contacten, wat zou kunnen betekenen dat daar mensen zijn die meer weten. Help om dit geweld te stoppen, geef je tip door. Vanuit het buitenland kunnen tips doorgegeven worden via (+31)79-3459876. Tippen kan ook via het WhatsApp nummer +31 6 -10000012 of klik op deze link om meteen een tip door te geven. Vanuit Nederland kan de gratis tiplijn 0800-6070 gebeld worden. Ook kunt u een mail sturen naar [email protected]
Anoniem of vertrouwelijk

Praten kan ook anoniem via M. 0800-7000. Anoniem kan logischerwijs geen aanspraak worden gemaakt op de beloning omdat hiervoor uw gegevens nodig zijn. Wel kan aanspraak worden gemaakt op de beloning na een vertrouwelijk gesprek met Team Criminele Inlichtingen. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. TCI is te bereiken via 079-3458 999.

Bron: Politie

3 Reacties op “Politie | € 25.000,- euro beloning in onderzoek schietpartij Rechthuislaan

  1. Beste Beflapas, het ‘slachtoffer’ had zoveel tattoos dat zijn lichaam niet begraven mocht worden maar als chemisch afval moest worden verwerkt.

  2. Beste @Trui, het is niet bekend dat het hier om een crimineel gaat, volgens de vader is hij even een sigaretje gaan roken, laat het een jointje zijn, dan is het nog steeds geen misdaad. Er bestaat vermoeden dat de daders (de echte criminelen) naar Curacao zijn gevlucht. Nou € 25.000 is heel veel geld in NAF.

  3. KKC is een mooi medium, jammer dat het vervuild wordt met zoektochten naar criminelen die andere criminelen opruimen.

    Met een volledig falende justitie op Curacao (er was een burgerinitiatief nodig om het OM uit haar luie stoel te krijgen om Schotte te vervolgen) moeten we blij zijn dat de criminaliteit af en toe aan self assessment doet.

    Of niet, Irma Lips en Brian Mariano? Nelson dos Santos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *