Politie | Helmoed Wierda teamchef RST

Helmoed Wierda teamchef recherchesamenwerkingsteam RST

Den Haag – Helmoed Wierda wordt met ingang van 1 december aanstaande de nieuwe teamchef van het recherchesamenwerkingsteam (RST) van Aruba, Sint Maarten, Curacao, Caribisch Nederland en Nederland. Dat hebben de ministers van Justitie van de vier landen vandaag bekend gemaakt. Wierda is op dit moment plaatsvervangend politiechef in de eenheid Rotterdam.

Verbindende stijl

De korpsleiding feliciteert Helmoed Wierda én het RST met deze benoeming. Plaatsvervangend korpschef Henk van Essen: ”Het RST krijgt een ervaren politieman die in staat is om de grensoverschrijdende criminaliteit en lokaal ernstige criminaliteit gezamenlijk aan te pakken. Mede door zijn verbindende stijl van leiding geven heb ik er alle vertrouwen in dat Helmoed deze klus tot een succes maakt.”

Wierda startte in 1981 als inspecteur van politie aan het Amsterdamse bureau Warmoesstraat. In de jaren die daarop volgde vervulde Wierda tal van functies binnen de Amsterdamse politie. In 1989 stapte over naar het bedrijfsleven. Hij adviseerde tal van organisaties in verandertrajecten en projectmagenement en eindigde deze activiteiten in de rol van adviseur van financiële dienstverlening in Rotterdam. Wierda stond daarbij aan het hoofd van stichting ABC die mensen die in ernstige financiële situatie verkeerden, bijstand leverde om de weg omhoog terug te vinden. In 1989 keerde Wierda terug bij de politie. Hij bekleedde tal van leidinggevende functies bij het Korps Hollands Midden, Politie Kennermerland, om vanaf 2013 toe te treden aan het managementteam van de politie-eenheid Rotterdam.

Sinds 2016 vervulde Wierda de functie van plaatsvervangend politiechef.

Bron: politie.nl

8 Reacties op “Politie | Helmoed Wierda teamchef RST

 1. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 2. @Henk1 en @John Bash: reageer daar niet op. Juist omdeze reactie is het hem te doen en zit hij met zijn pieliewielie in de hand de commentaren te lezen.
  Shit, nu doe ik het zelf ook.

 3. John Bash

  @Henk1. Ik trap er elke keer weer in bij hem. Maar probeer af en toe zijn verstand op te krikken.

 4. @John, je snapt toch wel dat Clapas niet weet waar hij het over heeft. Dus corrigeren heeft volstrekt geen zin, vooral als hij zijn Haldol niet slikt.

 5. @Esther die film is in Amerika. Hadden de blanken de Afrikanen niet slaven gemaakt, dan zag de wereld heel anders uit.

 6. John Bash

  @laplas. De douane controleert binnenkomende goederen in de haven en niet de politie. Zoals je weet zijn dat 2 verschillende instanties.

 7. Helmoed zal er snel achter komen dat criminaliteit op de eilanden rasgerelateerd is, zoals we zien op dit filmpje:

  https://www.telegraaf.nl/video/821065080/kolossale-roversbende-richt-ravage-aan

 8. ericlapas

  Deze man was vanaf 2013 lid van het managementteam van de politie-eenheid Rotterdam. Het is geen geheim dat Rotterdam de grootste drugshaven ter wereld is dus van deze lichtgewicht kunnen wij hier niet veel verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *