Politie | Onderzoek schietpartij Katendrecht breidt uit naar Curaçao

Dayo werd doodgeschoten op de Rechthuislaan toen hij met vrienden stond te praten

Rotterdam – Bij een schietpartij in de Rotterdamse wijk Katendrecht kwam op 28 oktober 2018 Dairon Alberto om het leven. Een team van 25 rechercheurs doet sinds die fatale avond onafgebroken onderzoek. Rechercheurs hebben een tip gekregen dat de daders of één van de daders naar Curaçao zou zijn gevlucht. Daarom wordt het onderzoek uitgebreid naar Curaçao.

Charon Vrutaal, de vader van Dairon is gebroken. Elke dag brandt hij kaarsjes en bidt hij tot God of de daders van de brute moord op zijn zoon opgepakt mogen worden. Hij is kapot van verdriet en ook de kinderen van Dairon huilen om hun vader. Charon vertelt: “Zijn zoon van 8 wordt nog steeds huilend wakker ‘s nachts en schreeuwt dan om zijn vader. Elke dag leef ik met de pijn om het verlies van mijn zoon, maar ook met het verdriet van mijn kleinzoon.” Charon wil dat de daders worden berecht, niet alleen uit rechtvaardigheid voor Dairon, maar ook om dit geweld te stoppen voordat er meer slachtoffers vallen. “Ze schieten mensen neer voor geld. Het is net een bedrijf. En het maakt ze ook niet uit als ze de verkeerde raken. Dairon was onschuldig. Maar het is als een virus. Die schiet weer op die. Dit moet stoppen.”

Vervolgliquidaties denkbaar
Het onderzoeksteam houdt rekening met verschillende scenario’s. Eén van die scenario’s is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie. Binnen dit scenario is het niet ondenkbaar dat de liquidatie van Dairon weer tot een andere schietpartij zal leiden. Daarom is het ook zo belangrijk om deze zaak op te lossen en de verantwoordelijken te berechten. De geweldsspiraal moet gestopt worden.

Anoniem en vertrouwelijk
“Als iemand iets weet, praat.”, smeekt Charon. “We kunnen dit alleen oplossen en stoppen, als we zorgen dat de daders voor de rechter komen.” Dat praten kan ook anoniem. Of door middel van een vertrouwelijk gesprek met Team Criminele Inlichtingen. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. TCI is te bereiken via 079-3458 999.

Uitbreiding naar Curaçao
Het onderzoeksteam heeft al diverse tips gekregen die zijn onderzocht. Eén van de tips is dat de (één van de) daders naar Curaçao zijn gevlucht. Daarom heeft het onderzoeksteam contact gezocht met de politie op het eiland om ook daar onderzoek te verrichten. Ook doet de Nederlandse politie een oproep aan de bewoners van Curaçao. De dader(s) heeft of hebben daar mogelijk contacten, wat zou kunnen betekenen dat daar mensen zijn die meer weten. Help om dit geweld te stoppen, geef je tip door. Vanuit het buitenland kunnen tips doorgegeven worden via (+31)79-3459876. Tippen kan ook via het WhatsApp nummer +31 6 -17214856 of klik op deze link om meteen een tip door te geven. Vanuit Nederland kan de gratis tiplijn 0800-6070 gebeld worden. Ook kunt u een mail sturen naar [email protected]

Bron: Politie.nl

4 Reacties op “Politie | Onderzoek schietpartij Katendrecht breidt uit naar Curaçao

 1. Showroe di Emmastad

  Ehhhh…..Interpol? Heeft in deze geen rol en is niet meer dan een brievenbus ( zoals Opa Oldenboom pleegde te zeggen).
  my2cents

 2. Jan Haarlem

  Meestal wordt Interpol binnen 24 u ingeschakeld dus er is nog hoop dat de 2(?) verdachten worden opgepakt op C.

 3. Ik lees hier dat de vader van Dairon is gebroken, dus denk ik gelijk welke rol speelt de vaders in het leven van deze jongeren? In dit geval heeft deze vader deze Dairon nooit herkend (kunnen we uitmaken uit de achternamen). Intussen zijn wel behoorlijk wat jongeren door geweld om het leven gekomen en meestal hadden ze al op jonge leeftijd kinderen. Ben benieuwd hoe het verder met deze kinderen gaat? Worden ze door slachtoffer hulp begeleidt, worden ze uit huis geplaatst? Sluiten ze zich later ook aan bij een gang?

 4. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *