Politie valt woning Limburg binnen na gijzeling

Bron: NU.nl

Gijzeling in Limburg

Gijzeling in Limburg

Na een schietpartij in Reuver, een dorp in het midden van Limburg, houdt een verdachte zijn 3-jarige dochtertje in gijzeling in een woning. Na een inval van het arrestatieteam zou de dader zijn opgepakt.

Advertentie

Dat melden verschillende media.
Eerder op de dag was de verdachte betrokken bij een schietincident op de Zonnedauw, een straat in Reuver. Hij zou op straat om zich heen hebben geschoten na een ruzie met een vrouw, waarschijnlijk zijn ex-partner. Zij raakte gewond maar was wel aanspreekbaar.
Op dit moment zijn er geen andere meldingen van gewonden, bevestigt de politie. Na de schietpartij vluchtte de man een woning in, mogelijk het huis van zijn vroegere schoonouders. De moeder van de ex-vrouw is volgens getuigen gevlucht.

Getuige
Een getuige stelt tegenover de regionale omroep L1 (audio) dat hij zelf de gewonde vrouw naar zijn woning sleepte en dat zij later naar het ziekenhuis is vervoerd, mogelijk met een schotwond in het been.
De leerlingen van een nabijgelegen basisschool moesten aanvankelijk binnen blijven, maar de politie meldt nu dat de school is geëvacueerd.

Geen aanhoudingen
Aanhoudingen zijn vooralsnog niet verricht. De politie heeft de omgeving van de Zonnedauw afgezet. Een politiehelikopter cirkelt boven de wijk.
Via burgernet roept de politie omwonenden op binnen te blijven. Het incident is opgeschaald naar GRIP3, vanwege de grote impact op de bevolking. Die opschaling houdt in dat een groter gebied dan de plek waar het incident plaatsvindt gevolgen ondervindt van de situatie.

Noodhospitaal
Een zogeheten Sigma-team heeft in een boerenschuur aan de rand van Reuver een noodhospitaal ingericht.

We houden overal rekening mee’‘, liet een woordvoerder weten.

Sigma staat voor Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie.
Een Sigma-team valt onder de verantwoordelijkheid van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Het team bestaat uit vrijwilligers.
Bij de boerenschuur staan ook een traumahelikopter, ambulances en brandweerwagens paraat.

Video

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *