Politiekorps heeft enkele rotte appels

politie-curacaoWILLEMSTAD — Binnen het politiekorps KPC zijn enkele rotte appels die voor veel problemen zorgen. De corruptie die hierdoor ontstaat, belemmert zelfs de veiligheid van de bevolking. Dit zei Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) tijdens het debat gisteren in de Staten over de criminaliteit op het eiland.

Advertentie

De minister werd bekritiseerd om zijn uitlatingen, onder andere over het feit dat er corrupte agenten zijn in het politiekorps.
Statenlid en ex-agent Gilmar Pisas van MFK stelde dat de uitlatingen van de minister demotiverend zijn voor de KPC-agenten, waardoor zij met tegenzin gaan werken.
Minister Navarro verklaarde dat hij niet heeft gezegd dat alle agenten corrupt zijn, maar dat hij bewijzen heeft dat er enkele rotte appels zijn binnen het politiekorps.

Ik heb deze informatie niet uit mijn duim gezogen. Ik word door diverse integere agenten benaderd met verhalen waardoor je denkt dat er sommige agenten zijn die hun taak simpelweg niet kennen.”

De minister noemde als voorbeeld een verhaal over patrouillerende agenten die geen assistentie wilden verlenen na een overval, omdat een van hen geen zin had.

Corruptie is heel breed. Het gaat niet alleen om mensen die geld aannemen, maar ook om mensen die hun taak niet uitvoeren.”

De minister wees wederom op het aantal ziektemeldingen bij het korps en hoe er misbruik wordt gemaakt van het overwerksysteem.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *