Politiekorps krijgt dit jaar nog nieuwe Glock-wapens

Glock 40WILLEMSTAD — De bestelling voor de nieuwe vuurwapens van het merk Glock voor het politiekorps is reeds gedaan en de nodige landsbesluiten zijn inmiddels getekend. De vuurwapens zijn echter nog niet geleverd, maar dit laat niet zo lang meer op zich wachten. Dat bevestigt de eigenaar van Inteco Guns & Ammo en gecertificeerd wapeninstructeur Luis Puchi desgevraagd.

Het gaat hier om ongeveer 800 wapens.
De bedoeling is dat elke agent van het politiekorps een nieuw wapen krijgt, aldus Glock-leverancier Puchi.
Het definitieve aantal staat echter nog niet vast. De mogelijkheid bestaat nog dat het ministerie van Justitie meer wapens zal bestellen voor andere bevoegde autoriteiten.
Volgens de politieleiding is het de bedoeling om de wapens dit jaar nog te leveren, maar het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de agenten deze in handen zullen krijgen.
Conform de normale procedure, zullen de agenten eerst training krijgen over onder andere het gebruik en onderhoud van dit merk.
De agenten zullen naast het wapen ook de bijbehorende ‘holster’ en het ‘tactical light’ (te plaatsen direct onder de loop van het wapen) krijgen, alsmede een zogenoemde ‘lanyard’, om te voorkomen dat het wapen weggerukt kan worden.

Het voldoet aan de eisen van politiekorpsen, speciale eenheden, veiligheidsdiensten en het leger. Daarnaast is het van duurzame kwaliteit.
Het wapen wordt gemaakt van polymeer dat corrosiebestendig is, harder dan staal maar toch heel licht, en het blijft goed functioneren onder extreme omstandigheden.
Verder zijn de onderdelen goedkoop en zodanig gemaakt dat ze op alle modellen passen.
Dus ze zijn ook makkelijk vervangbaar. Bovendien is het een veilig merk, benadrukt Puchi.
Het heeft een holster waarin het wapen ‘op slot’ kan worden gedaan en een lanyard, oftewel een veiligheidskoord, waardoor het wapen onmogelijk weggerukt of uit de holster getrokken kan worden door een crimineel.
Zoals al eerder bekend, is de keuze om Glocks aan te schaffen voor het politiekorps gebaseerd op onderzoeken naar onder andere de veiligheid en prijs van de diverse merken, beschikbaar op het eiland.
In een brief aan de ministerraad waarin hij zijn keuze uitlegt, zegt minister van Justitie Nelson Navarro veel klachten te hebben gekregen over de wapens van het merk Beretta, terwijl de vele overheidsdiensten die Glocks gebruiken hebben aangeven zeer tevreden te zijn met de kwaliteit, de veiligheidsaspecten, de duurzaamheid en gebruikersvriendelijkheid van het wapen.

En niet te vergeten de lage kosten in aanschaf, weinig tot geen onderhoud en (universele) accessoires tegen relatief lage prijzen”, aldus Navarro.

Reden te over voor de minister om een nieuw onderzoek te laten doen naar het beste merk.
Uit deze onderzoeken blijkt dat Glock onder andere economisch verantwoord, veilig en gebruikersvriendelijk is, aldus Navarro.
De minister hield ook rekening met het feit dat de Arubaanse autoriteiten het merk Glock gebruiken.
Hij liet zich dus ook informeren door zijn Arubaanse collega, gezien het feit dat de lokale politie meerdere malen ondersteuning krijgt van de Arubaanse autoriteiten bij grootschalige operaties.
bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *