Politieschool naar Mortiersweg

POLITIESCHOOL MEDEWERKERS2WILLEMSTAD — De medewerkers van het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving en Veiligheid (politieschool, ORV) zijn naar een gebouw, gelegen aan de Mortiersweg (naast de Immigratiedienst), verhuisd. De bedoeling is dat zij voor een periode van twee jaar in dit gebouw blijven, terwijl het ORV-gebouw in Rio Canario wordt opgeknapt. Dit bevestigt Humphrey Josepha van het ministerie van Justitie.

Advertentie

Het gebouw van ORV kost de regering ongeveer 30.000 gulden per maand, zei Justitie- minister Nelson Navarro (Pais) eerder tijdens de behandeling van de Ontwerplandsverordening tot vaststelling van de begroting voor 2014.
Verder gaf hij aan dat de Fundashon Kas Popular (FKP) gaat helpen met de restauratie van het gebouw in Rio Canario, in een poging de kosten zo laag mogelijk te houden.
De beslissing over de tijdelijke huisvesting van de medewerkers en om het andere gebouw te restaureren, is genomen nadat de medewerkers eerder het werk hadden neergelegd, als protest tegen de verslechterende situatie van het gebouw in Rio Canario.
Het gebouw verkeert in bijzonder slechte staat, is onveilig en ongezond.
Tijdens een vergadering met de Justitie-minister is onderhandeld en besloten dat een commissie van zes personen zich over de problematiek zal buigen om tot een oplossing te komen.
De commissie had drie panden op het oog.
Het gebouw aan de Mortiersweg werd uiteindelijk door de minister als de beste optie gekozen. Daarnaast waren er ook problemen met machtigingen die ‘vastzitten’ bij Financiën, waardoor materialen moeilijk aangeschaft konden worden.
Het merendeel van deze problemen is ook opgelost, zegt Josepha.
Dit betekent dus dat ORV weer over genoeg materialen beschikt.
Tevens is afgesproken dat de secretaris-generaal Tiara Haselhoef regelmatig met de medewerkers van het ministerie van Justitie om de tafel zal zitten over de aanschaf van andere benodigdheden voor de politieschool.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *