Politievakbond SAP trekt kortgeding tegen Wilsoe in

WILLEMSTAD — De voorzitter van de politievakbond Sindikato di Amtenarnan di Polis (SAP), Marco Lacle liet vandaag het kortgeding, dat hij een dag eerder had ingediend tegen minister van Justitie Elmer ‘Kadè’ Wilsoe, intrekken. Dit zei hij vanmiddag desgevraagd.

Volgens Lacle is het de vakbond gelukt om een burgeragent, die ten onrechte aan de kant werd gezet, weer aan het werk te krijgen.
Er is voor minister Wilsoe duidelijk geen reden om de agent – die al van voor zijn aantreden als minister thuis zit – niet te laten werken.
Een andere vordering van de bond was dat de agent zijn salaris met terugwerkende kracht moet krijgen.

We zijn nog bezig met de onderhandelingen”, voegde Lacle eraan toe.
Omdat hij vandaag de hele dag in vergadering met de werkgroep was, die is ingesteld in verband met het regelen van de rechtspositie van de ambtenaren in de Justitiele sector, kon hij vanochtend niet persoonlijk het kortgeding gaan intrekken, maar hij zei ‘dat het officieel vandaag ingetrokken zal worden’, nadat de minister gisteren heeft toegezegd dat de agent weer aan het werk mag.
Lacle had eerder een kortgeding ingediend tegen de minister nadat hij afgelopen vrijdag zonder succes getracht heeft Wilsoe over de genoemde zaak in te lichten.
De minister wilde de vakbond echter niet te woord staan en dit stelde Lacle zeker niet op prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *