Politiewagens vooralsnog niet besteld

politie wagenWILLEMSTAD — Een bedrag van 7,2 miljoen gulden is begroot voor de aanschaf van nieuwe wagens voor het Korps Politie Curaçao, maar die zijn nog niet besteld. Het traject om de wagens aan te schaffen is inmiddels wel gestart, maar een openbare aanbesteding hiervoor laat even op zich wachten. Dit zegt de verandermanager van de politie, Alvin Daal, desgevraagd.

De bedoeling is om robuuste wagens uit het buitenland te bestellen, die speciaal zijn gefabriceerd voor politietaken. De nieuwe politiewagens moeten tegen een stootje kunnen”, aldus Daal.

De streefdatum om het politiekorps van nieuwe patrouillewagens en zogenoemde onopvallende wagens te voorzien, is februari of maart volgend jaar.
Dan lopen ook de lease-contracten voor de huidige politiewagens af.
De discussie rond de aanschaf van nieuwe wagens is gerezen, nadat onafhankelijk parlementariër Omayra Leeflang onlangs vragen hierover stelde aan de Justitie- minister, middels een brief aan de Staten.
Volgens Leeflang zouden er plannen zijn om 45 nieuwe auto’s aan te schaffen voor een bedrag van 10 miljoen gulden en zou dit zonder openbare aanbesteding gebeuren.
Minister van Justitie Navarro weersprak dit gisteren in de media.
Hij benadrukte dat er nog geen beslissingen zijn genomen over de aanschaf van nieuwe wagens. Verder gaf Navarro aan er voorstander van te zijn om veertien wagens aan te schaffen, speciaal voor de noodhulp-agenten.
De minister wacht echter de ‘terms of reference’ af.
bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *