Politur gefinancierd volgens partnership

Humphrey W. Josefa-Politur-5Willemstad – De nieuwe politieeenheid die moet zorgen voor de veiligheid van toeristen, Politur, is niet opgevoerd op de begroting 2014 bij het ministerie van Justitie.
Dat stelde afgelopen week de minister van Justitie, Nelson Navarro (PAIS) in de centrale commissievergadering van de Staten.
Hij legt uit dat in overleg met de politieleiding overeengekomen is dat 12 politieagenten van het Korps Politie Curaçao (KPC) ter beschikking gesteld worden, maar dat zij te werk gesteld worden volgens het principe van een public-private partnership (PPP).

,,Omdat de private sector van deze dienstverlening zal profiteren is afgesproken dat deze sector ook financieel bijdraagt aan de bekostiging van Politur. De daarvoor opgerichte stichting Politur beheert al het materiaal en het KPC stelt 12 agenten ter beschikking. Dit aantal zal in de loop van de tijd toenemen tot 24. De streefdatum om met Politur te starten is 1 november”, aldus Navarro.

Advertentie

To Top

foto
Leiders van Politur uit Santo Domingo en Colombia, die nu op Curaçao zijn, hebben gisteren tijdens de eerste Politur-conferentie een presentatie gehouden. Op de foto minister Navarro in gesprek met Justo Amilcar Fernández uit Santo Domingo. FOTO JEU OLIMPIO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *