Pontjesbrug tijdelijk weg

Pontjesbrug tijdelijk weg

Pontjesbrug tijdelijk weg

De Emmabrug, beter bekend als de Pontjesbrug, zal waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2015 een maand of twee à drie uit de St. Annabaai verdwijnen. Het hele dek van de brug die Punda en Otrobanda met elkaar verbindt moet namelijk vervangen worden.
Dat is gisteren besloten naar aanleiding van gesprekken van Curaçao Ports Authority (CPA) met Dienst Openbare Werken (DOW) en de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO). Na uitvoerig overleg is besloten dat het hele dek van de Emmabrug opnieuw ontworpen moet worden en op een andere manier moet worden aangebracht.

,,Wij zijn momenteel gesprekken aan het voeren over de beste houtsoort die gebruikt kan worden. De opties zijn azobé dat in 2006 werd gebruikt, angelim vermelho of accoya hout (gemodificeerd hout, red.)”,

legt Albert Zwueste, ?chief operations officer van CPA, uit. Hij laat weten dat na het cruiseseizoen, in mei of juni 2015, het dek vervangen gaat worden.

,,Omdat wij inmiddels het cruiseseizoen naderen en de werkzaamheden niet in het hoogseizoen plaats kunnen vinden, is besloten om deze te verschuiven naar medio 2015.”

De precieze datum en duur van de renovatie wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.

Lees meer…
Lees verder…
Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “Pontjesbrug tijdelijk weg

  1. CPA en DOW moeten maar eens kijkje in de archieven van het vroegere Haven en Loodswezen, toe Jan Oenes en Elsio St.Jago daar de scepter zwaaiden. Misschien ook in de archieven van de bouwers van de brug. Het hout was nl. speciaal en specifiek gelegd om de diverse bewegingen van de brug te kunnen opvangen.
    Een ander punt is om de incompetente bazen van CPA te vervangen door professionals, die weten waar ze over praten. Garantie was in 2006 waarschijnlijk “tot de deur”.

  2. Abraham Mossel

    Wat heeft de CPA wonder kinderen in dienst voor gigantische salarissen. PR manager Donne van der Dijs (achter naam komt mij bekent voor) van CPA zegt wij zijn aan het kijken is of er nog garantie op het hout dat in 2006 is aangebracht is. Wij denken echter niet dat dat het geval is. Al heeft CPA nog honderd jaar garantie dan krijgen ze nog geen 0,25 cent, omdat in hun opdracht de brug verkeerd is gemaakt en er geen controle heeft plaatst gevonden. Daarom is het goed dat eerdaags ministers en top figuren zoals bij CPA aansprakelijk gesteld kunnen worden bij zulke fouten die miljoenen koste, ik geloof dat die grap 8 jaar geleden bijna 3 miljoen heeft gekost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *