Portugese politie heropent zaak McCann

De Portugese politie heeft het onderzoek naar de vermissing van het Britse meisje Madeleine McCann heropend.
Dat meldt de Portugese gerechtelijke politie donderdag.
Volgens de onderzoekers zijn “nieuwe bewijzen” de aanleiding voor het heropenen van de zaak.

 

Gezochte man in zaak Madeleine McCann Fotoserie

Gezochte man in zaak Madeleine McCann Fotoserie

In de afgelopen weken zijn er honderden nieuwe tips binnen gekomen na uitzendingen van onder meer Crimewatch in Groot-Brittannië en Opsporing Verzocht in

Nederland.
Madeleine McCann verdween in 2007 uit het vakantiehuisje van haar ouders in Praia da Luz in de Portugese Algarve. Het meisje was destijds drie jaar oud. De zaak werd in 2008 gesloten omdat de Portugese politie er vanuit ging dat er geen misdaad is gepleegd.
De ouders van Madeleine, Kate en Gerry McCann, werden door de Portugese politie ingelicht over de plannen om het onderzoek te heropenen. Ze hebben aan de BBC laten weten “erg blij” te zijn met die ontwikkeling.
De Britse politie blies het eigen onderzoek onlangs nieuw leven in. Het Britse en Portugese onderzoek lopen los van elkaar, maar de politie uit beide landen heeft wel contact over de zaak. “Beide onderzoeken zitten in een relatief vroeg stadium. Er moet nog veel gebeuren”, zei Mark Rowley van de Londense politie.

Ondervraging
De politie wil mensen ondervragen die tijdens het eerste onderzoek nog niet zijn gehoord, zegt Sky News. Het team dat het onderzoek oppakt, zou niet bij het eerste politieonderzoek betrokken zijn geweest. Dat kreeg veel kritiek in Groot-Brittannië.
Lange tijd werd er door de Britse politie rekening mee gehouden dat zij werd ontvoerd door een man die die avond bij het appartement werd gezien. Nu zegt de politie dat deze man in feite een onschuldige Britse vakantieganger was, die met zijn eigen kind huiswaarts keerde.

Verdwenen
McCann werd mogelijk tot drie kwartier later op de avond ontvoerd, aldus de Britse politie. Haar ouders lieten hun drie kinderen achter in het appartement, toen ze met vrienden gingen dineren in een nabijgelegen restaurant. Om 21.00 uur ‘s avonds waren de drie kinderen nog in het appartement. Een uur later was Madeleine verdwenen.
De politie riep onlangs mensen die over nieuwe informatie beschikken op hiermee naar buiten te komen. Uiteindelijk ontving de politie bijna vijfhonderd e-mails en telefoontjes. Veel mensen die contact opnamen, waren op het moment van de verdwijning in hetzelfde Portugese stadje waar McCann en haar ouders op vakantie waren.

Getuigenverklaringen
Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie compositietekeningen van een verdachte gemaakt. De verdachte werd door getuigen omschreven als een blanke man tussen twintig en veertig jaar oud. Hij heeft kort bruin haar, een gemiddeld postuur en geen gezichtsbeharing.
Iedereen die tijdens de verdwijning van het meisje in 2007 in de buurt was van de stad Praia da Luz, wordt verzocht zich te melden.

 

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *