Postbussen om kosten te drukken

Postbussen

Postbussen

Willemstad – Bij het postkantoor bij Groot Kwartier zijn nieuwe postbussen aangebracht. Het betreft een pilotproject en de bussen zijn nog niet in gebruik. Dat laat directeur van CPost Franklin Sluis desgevraagd weten.

De centrale postbussen moeten volgens de bestuurder van het postbedrijf de bezorgkosten drukken. Hij laat weten dat onverharde wegen voor problemen zorgen voor bijvoorbeeld banden en de prijs van benzine en auto’s hoog is. De tarieven die het bedrijf moet maken zijn momenteel niet kostendekkend.

,,Vandaar dat wij over willen gaan op dit project. Hierbij staan de brievenbussen op een centrale en veilige plek. Mensen krijgen een brievenbus toegewezen en kunnen daar hun post ophalen. Op die manier hoeft een koerier niet helemaal via een onverharde weg naar afgelegen huizen rijden”, aldus Sluis.

Hij legt uit dat de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ordening Earl Balborda (PNP) nog een aantal regels moet aanpassen voordat de postbussen bij Groot Kwartier kunnen worden gebruikt.

,,Hierna willen wij meer van dit soort initiatieven gaan implementeren. Het liefst waren wij begin dit jaar overgegaan op het nieuwe systeem, maar dat is helaas niet gelukt. Dat kost ons extra geld en dat is zonde.”

Te zijner tijd komt er volgens Sluis een campagne waarin de bewoners geïnformeerd worden over de veranderingen.

,,De brievenbussen die nu bij Groot Kwartier staan worden momenteel getest. Wij hebben met het aanschaffen van de bussen rekening gehouden met het klimaat. Dat was een vereiste. Deze bussen gaan naar verwachting 15 tot 25 jaar mee.”

Bron: Antilliaans Dagblad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *