PowNed | Curacaose bendes ook actief in Nederland

Er zijn ongeveer tien criminele groepen actief op het eiland.

Er zijn ongeveer tien criminele groepen actief op het eiland

Curaçaose bendes blijken ook actief te zijn in ons land. Op het eiland zijn ongeveer tien criminele bendes, die zich graag bezighouden met drugs, wapenhandel, overvallen en afpersing, actief. Zij hebben aftakkingen in ons land.

Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse bureau Faber. Het Openbaar Ministerie (OM) in Willemstad had opdracht gegeven om de bendes van Curaçao in kaart te brengen.

“Strikt genomen heeft Curaçao geen bendes, zoals we die kennen uit de Verenigde Staten en Mexico. Maar we hebben wel een groot aantal criminele organisaties. Daar zijn we van geschrokken”,

zegt woordvoerder van het OM Norman Serphos.

58 groepen werden onder de loep genomen. Niet allemaal werden ze bestempeld als crimineel; wel hebben ze leden die niet vies zijn van wat criminele activiteiten.

“Wij gaan die groepen actief volgen. Je praat dan over voetbalteams, rapgroepen of soms zelfs groepjes buurtbewoners in een straat”,

aldus Serphos.

Schietpartij

Vorig jaar openden twee bendes het vuur op elkaar bij de aankomsthal van het vliegveld op Curaçao. Hierbij kwamen twee bendeleden om het leven. De rondvliegende kogels raakten ook zeven omstanders, schrijft de NOS.

Deze bendes zitten ook niet stil in Nederland, waar ze onder andere in Zwolle, Dordrecht, Rotterdam en Den Haag opereren. In 2013 was er in een bomvol metrostation een schietpartij tussen twee van zulke bendes.

Bron: PowNed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *