Pre-gepensioneerden willen naar de rechter stappen

Bron: Nieuws360

WILLEMSTAD – De actiegroep Hustitia Penshonado (HP) heeft een klankbordgroep opgericht met als doel alle knelpunten te verzamelen waar pre-gepensioneerden tegenaan lopen.
Vanuit die verzameling wordt een bezwaarschrift opgesteld. “Hiermee gaan we naar een advocaat met de vraag welke punten een rechtszaak kunnen halen”, zegt de oprichter van HP, Omayra Leeflang.

Advertentie

Hustisia Penshonado (HP)

Hustisia Penshonado (HP)

“Dit jaar sluiten we af met een bezwaarschrift waarna we volgend jaar willen starten met het bewandelen van de juridische weg.
We hebben al gezien dat op het moment dat de gepensioneerden hun beklag deden over de Basis Verzekering Ziektekosten (BVZ), er dingen loskwamen. Ineens was er geld beschikbaar. Hoewel de zaken nog niet zijn geregeld bij wet, zijn er nu wel allerlei toezeggingen gedaan. Vanuit dit oogpunt hebben de pre-gepensioneerden aangegeven dat zij ook naar de rechter willen stappen”, aldus Leeflang.

Eerder liet Leeflang weten dat de pensioenleeftijd zonder overgangsregeling is verhoogd naar 65 jaar.

Dat betekent dat werkenden die binnenkort met pensioen gaan minimaal drie jaar lang, maandelijks een gat hebben van 862 gulden omdat de AOV pas met 65 wordt uitgekeerd”, zegt Leeflang.

De groep komt morgen bijeen om alle knelpunten te verzamelen en door te nemen.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *