Prens Gevolmachtigd minister in VS

xavier-prensWillemstad – Xavier Prens is de eerste Gevolmachtigd minister van Curaçao in Washington. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Een jaar geleden gingen geruchten hiervan al de ronde, maar gisteren werd de benoeming pas officieel bekendgemaakt.

Advertentie

Prens, een medewerker bij de Dienst Buitenlandse Betrekkingen (DBB), is afgelopen week afgereisd naar de Verenigde Staten, om daar op de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Washington, als de eerste Gevolmachtigd minister van Curaçao aan de slag gegaan.

,,De heer Prens beschikt over ruime diplomatieke ervaring en was de afgelopen vijftien jaar werkzaam op zowel het DBB-hoofdkwartier op Fort Amsterdam als op de diplomatieke vertegenwoordigingen van het Koninkrijk te Port of Spain en Miami”

, zo liet het ministerie van Algemene Zaken dat onder premier Ivar Asjes valt gisteren weten.
De plaatsing van Prens is voor een periode van vier jaar.
De taakopdracht richt zich in algemene zin op het verbreden en verdiepen van de samenwerking met de Verenigde Staten en op het leveren van een bijdrage aan de realisatie van de strategische doelstellingen van het regeerprogramma op het gebied van de duurzame sociaaleconomische ontwikkeling van Curaçao.
Hierbij wordt vooral aandacht geschonken aan de onderlinge handelsbetrekkingen, samenwerking op het gebied van onderwijs, sport en cultuur en fiscale aangelegenheden.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *