Pretu’ blijft vast

arrestatie pretuWillemstad – ‘Pretu’ blijft vast, een verzoek tot vrijlating of schorsing van de detentie van zijn advocaat Marije Vaders werd gisteren door de rechter-commissaris afgewezen, bevestigt pers- en publieksvoorlichter van het Openbaar Ministerie (OM) Norman Serphos. Dat betekent dat de verdachte van de moord op ‘Bolle’, de zestig dagen die hij in eerste instantie wordt vastgehouden als verdachte gewoon moet uitzitten.
Het is nu halverwege die zestig dagen, medio augustus zit deze officiële termijn van zestig dagen erop.
Naar alle waarschijnlijkheid wordt de zaak dan opnieuw voorgelegd aan de rechter-commissaris die moet beslissen of ‘Pretu’ een verlenging van dertig dagen opgelegd krijgt.
Het opheffings/schorsingsverzoek werd gisteren om 15.00 uur behandeld achter gesloten deuren.
De 26-jarige L.L.F. beter bekend als ‘Pretu’ kwam op 17 juni aan op Curaçao nadat hij, op verzoek van Curaçao, werd gearresteerd in Nederland.
Hij zit sinds zijn aankomst op Curaçao in bewaring op de brigade van de Koninklijke Marehaussee in Suffisant. ‘Pretu’ wordt verdacht van de moord op Raul ‘Bolle’ Martinez, die op zijn beurt weer wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels. Vaders was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *