Pretu niet vergiftigd

Toxicologisch rapport wijst uit dat Florentina daadwerkelijk door verstikking is omgekomen

Nederlands Forensisch Instituut (NFI)Willemstad – Er is geen toxicologische bijdrage aan of oorzaak voor het overlijden van L. Florentina, alias Pretu, gebleken. Dat blijkt uit het sectierapport, opgesteld door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Advertentie

Het Openbaar Ministerie heeft afgelopen maandag inzage gekregen in het rapport en de inhoud hiervan gisteren deels openbaar gemaakt.
Bij sectie op het lichaam van de 27 jaar oud geworden Florentina, kan het intreden van de dood goed worden verklaard door verstikking als verwikkeling van ingewerkt uitwendig mechanisch geweld op de hals/nek/het behaarde hoofd, passend bij verhanging, zo schrijft het NFI in haar rapport.

En: ,,Er is macroscopisch en lichtmicroscopisch geen ziekelijke oorzaak voor of bijdrage aan het overlijden gebleken.”

Pretu-300x199Nadat het levenloze lichaam van Pretu op vrijdagavond, 6 september, in een cel te Barber werd gevonden, deden al vrij snel geruchten van vergiftiging de ronde.
Op 9 september is er door een patholoog die verbonden is aan het NFI, gerechtelijke sectie gepleegd op het stoffelijk overschot.
De preliminaire resultaten van deze sectie duidden op zelfdoding door verhanging.
Er was toen celmateriaal van de overledene veiliggesteld voor het verrichten van toxicologisch onderzoek.
Op basis van de resultaten van het toxicologisch rapport en de eigen bevindingen van de patholoog, heeft deze laatste een sectierapport opgesteld en is dit naar het OM Curaçao gestuurd. Het OM heeft de inhoud van het rapport gisteren gedeeltelijk bekendgemaakt nadat de familie van Pretu eerst op de hoogte is gesteld van de bevindingen.
Uit privacyoverwegingen kunnen en zullen er naar buiten toe geen nadere mededelingen worden gedaan over de inhoud van het sectierapport en van het toxicologisch rapport.

Wel meldt het OM: ,,De resultaten van de rapporten van het NFI zullen meegenomen worden in het onderzoek dat door de Landsrecherche wordt verricht. De resultaten van het onderzoek van de Landsrecherche worden binnen afzienbare tijd verwacht.”

Florentina zat tot zijn dood op 6 september in voorlopige hechtenis in verband met verdenking van betrokkenheid bij de moord op Raul Martines, alias Bolle, die op zijn beurt weer verdacht werd van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *