Protestactie personeel Robbie’s

Duidelijk is dat de werknemers hun bezorgdheid hebben geuit over het behoud van hun werk. Sinds de inval zou het personeel geen contact meer hebben gehad met Robbie dos Santos. FOTO JEU OLIMPIO

Duidelijk is dat de werknemers hun bezorgdheid hebben geuit over het behoud van hun werk. Sinds de inval zou het personeel geen contact meer hebben gehad met Robbie dos Santos. FOTO JEU OLIMPIO

Willemstad – Zo’n honderd personeelsleden van Robbie’s Lottery hebben gisteren bij het Wilhelminaplein voor het Openbaar Ministerie geprotesteerd. Dit gebeurde naar aanleiding van de inval afgelopen maandagavond bij het hoofdkantoor van Robbie’s Lottery in Dominguito.

Advertentie

Het Openbaar Ministerie (OM) verklaarde de ochtend na de inval dat deze had plaatsgevonden in het kader van het onderzoek Bientu, waarin Robbie dos Santos, eigenaar van Robbie’s Lottery, verdacht wordt van onder meer witwassen.
Sinds de inval zijn de kantoren van Robbie’s Lottery gesloten en daarop besloten de werknemers naar het OM te gaan.
Daar heeft een onderhoud plaatsgevonden tussen twee werknemers en hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong, zo bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos desgevraagd.
Over de inhoud van het gesprek kan hij niets zeggen, maar hij gaf wel aan dat de werknemers na het onderhoud meldden dat ze zeer tevreden waren met het behaalde resultaat.
Duidelijk is dat de werknemers hun bezorgdheid hebben geuit over het behoud van hun werk.
Sinds de inval zou het personeel geen contact meer hebben gehad met Robbie dos Santos.
Tijdens het gesprek zou gistermiddag ook telefonisch contact zijn geweest met Dos Santos, waarop een afspraak is gemaakt tussen personeel en Dos Santos voor overleg.
Kort na de inval verklaarde Dos Santos het bedrijf te zullen sluiten en dat alle 300 werknemers naar ander werk kunnen zoeken.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *