PS buigt zich over conflict Soaw

PS buigt zich over conflict Soaw

PS buigt zich over conflict Soaw

WILLEMSTAD — De leden van de fractie van Pueblo Soberano (PS) hebben donderdagmorgen gesproken met de secretaris-generaal (SG) van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Bernice Calmes, en leden van het managementteam van Soaw.

Dat meldt de fractievoorzitter Melvin ‘Mac’ Cijntje van de PS.

Met het gesprek, waarvoor ook minister Jeanne-Marie Francisca van Soaw was uitgenodigd, wilden de fractieleden van de PS zich laten informeren over wat er precies gaande is tussen de SG en het managementteam van Soaw enerzijds en de minister anderzijds.

Minister Francisca sloeg de uitnodiging af, omdat het haar beter leek niet samen met de SG en het managementteam bij dit gesprek aan te schuiven, zo liet Cijntje weten.

“Een gesprek met de minister zal volgende week plaatsvinden. In elk geval vóór woensdag.”

Op de vraag of er bemiddeling zou moeten plaatsvinden tussen de minister en de SG en het managementteam liet Cijntje weten dat hij vindt dat professionals, ondanks persoonlijkheidsverschillen, moeten kunnen samenwerken.

“Je hoeft niet na het werk met elkaar een borrel te gaan drinken en je hoeft niet elkaars beste vrienden te zijn. Iedereen is anders. Maar op dit niveau moeten professionals gewoon samen kunnen werken. Dat mag je van hen verwachten. En nee, ik denk niet dat bemiddeling nodig is.”

Dat het echt niet botert tussen de Soaw-minister enerzijds en het managementteam en de SG anderzijds, werd onlangs duidelijk door een uitgelekte brief van de SG aan de minister over diverse moeilijkheden in de werkrelatie met Francisca.

 

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *