PS-Statenlid Cijntje doet aangifte bij Landsrecherche

Melvin CijntjeWILLEMSTAD — PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje heeft afgelopen dinsdag aangifte gedaan van de hoge raming – 5,2 miljoen gulden – van de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) van de kosten voor het opknappen van de Shimarukuweg, Appeldamweg en de Schubappelweg in de wijk Dominguito.
Voor het afwateringssysteem was een bedrag van 2,7 miljoen gulden geraamd, waarvan Cijntje meent dat het ‘buitenproportioneel hoog’ is.

Het Statenlid, dat eerder ook aangifte deed van de inmiddels in opspraak gekomen OW-gunningen voor de vervaardiging van verkeersdrempels, het aanbrengen van wegreflectoren en het leveren van verkeersborden met bevestigingsbeugels, omschrijft de gehele kwestie als de ‘Dominguito-voorrijwegen’.
Dit omdat de OW onlangs herhaaldelijk in het nieuws is geweest, omdat de toegang tot de uitvoeringsorganisatie aan directeur Raymond Florentina en zijn rechterhand Hensley Basilio werd ontzegd.
Een en ander in verband met een Soab-onderzoek.

Basilio werd in 2001 veroordeeld voor oneigenlijk gebruik van stempels van de toenmalige Dienst Openbare Werken (DOW) in de corruptiezaak de ‘Hato-voorrijwegen’.
Zoals de Amigoe reeds meldde werd het project voor het opknappen van Dominguito door de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Earl Balborda (PNP), naar de tekentafel terugverwezen voor onder andere een herberekening.
Ook de minister heeft vraagtekens geplaatst naar aanleiding van de ‘hoge ramingen’.
De minister liet tevens weten dat men in de berekeningen een waterdoorstroom heeft meegenomen, naar aanleiding van de wateroverlast die zich ten tijde van de tropische storm Tomas voordeed.

“Dit is natuurlijk niet de bedoeling, men kan bij berekeningen niet per definitie van extreme situaties uitgaan”

, aldus minister Balborda, die meent dat de wegenbouw op deze wijze onbetaalbaar zou worden, in een eerdere reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *