PS viert kinderfeest

©John Baselmans 2013

©John Baselmans 2013

WILLEMSTAD — De politieke partij Pueblo Soberano viert aanstaande zondag, 8 december, een speciaal feest dat op kinderen is gericht. Het feest heeft de naam ‘On Wichi i su muchanan’ (oom Wichi en zijn kinderen) meegekregen. On Wichi was een van de bijnamen van wijlen PS-oprichter Helmin Wiels. Wiels was nooit een fan van het Sinterklaasfeest en organiseerde in 2011 een alternatief feest, waarbij kinderen cadeautjes van hun ouders meekregen.

Wiels vond het niet goed dat ouders hard moesten werken om een cadeau voor hun kinderen te kunnen kopen, waarna deze zelfde kinderen werd voorgehouden dat een niet bestaand figuur als Sinterklaas hun deze cadeautjes had gegeven.
Reden voor Wiels om in december 2011 een alternatief feest te organiseren met cadeautjes en spelletjes voor kinderen, waarvoor ouders zich moesten inschrijven.
Het was de bedoeling dat het feest in 2012 ook zou plaatsvinden, maar juist in deze periode vorig jaar waren de formatie van de nieuwe regering van Curaçao en de totstandkoming van een regeerakkoord van de coalitie van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran volop bezig.
Maar Wiels bezwoer zijn partijgenoten dat het feest ieder jaar moest worden gehouden.
Dit jaar vindt het feest plaats op zondag 8 december en heeft het de naam On Wichi i su Muchanan gekregen.
Het vindt plaats tussen drie en zes uur ‘s middags in het partijgebouw van de PS te Palu Blanku. Ouders kunnen hun kinderen aanmelden bij PS via de nummers 513-0188 en 688-0575.
Ouders moeten zelf een cadeau voor hun kind meenemen.
Hiervoor is een maximumprijs van 15 gulden afgesproken.

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *