PS wil nieuwe verkeersregels

Willemstad – Het verplicht dragen van een helm, voorzien van het kentekennummer van het voertuig, ter beveiliging en het verplicht dragen van een fluorescerende jas met strepen als ook met een opdruk van het kentekennummer.

Deze suggesties doet parlementslid Melvin Cijntje (PS) aan de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper (MAN), met betrekking tot de nieuwe regels voor het bezitten en berijden van quads, trikes, scooters en motorfietsen.

,,Het moet allemaal gaan gelden, niet alleen als veiligheidsmaatregel voor de berijders zelf door de verhoging van de zichtbaarheid, maar ook ter voorkoming van het gebruik van deze motorrijtuigen voor criminele handelingen als overvallen”, aldus Cijntje.

,,In overweging nemende dat er op dit moment een commissie bezig is met nieuwe voorstellen voor de verkeerswet is het toepasselijk om voorstellen mee te nemen om de identificatie van dit soort vehikels en hun berijders effectiever, efficiënter en meer zichtbaar te maken”, meent Cijntje. Het wordt volgens hem dan ook moeilijker deze voertuigen te stelen en te berijden, omdat de dief dan ook de helm en de jas moet stelen.

,,Iemand die een criminele daad verricht kan snel geïdentificeerd worden en als iemand geen identificatie heeft kan hij als verdachte worden aangemerkt en door de politie worden gestopt omdat hij niet voldoet aan de verkeerswet”, aldus Cijntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *