PS wil vergadering met gepensioneerden

Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst Staten resolutie Pueblo Soberano NIEUWS gepensioneerden Curaçao Basisverzekering  hamer style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO –  Pueblo Soberano heeft Statenvoorzitter Ivar Asjes verzocht om een Statenvergadering over de resolutie van het Plataforma di Asosashon di Penshonadonan . Het platform nam 17 juli een resolutie aan om een dialoog met de regering af te dwingen over de invoering van de Basisverzekering.

De Staten heeft de resolutie van het platform vorige week ontvangen. Helmin Wiels, leider van Pueblo Soberano, heeft onlangs al gesproken met de vertegenwoordigers van het platform.

Motie
De fractie hoopt dat er binnenkort gehoor gegeven wordt aan de motie die unaniem is aangenomen op 27 december 2011, namelijk het voorstel van de fractie om gepensioneerden die alleen een AOV-uitkering ontvangen, krijgen een verhoging voordat het parlement het wetsvoorstel in behandeling neemt om de pensioenleeftijd te verhogen.

Antwoorden
Voor onze fractie is het erg belangrijk om onze gepensioneerden de waarde toe te kennen die zij hebben in het gezin en in de samenleving”, schrijft de partij. “In dit kader vindt onze fractie het op zijn plaats dat het parlement een verklaring van de kant van het platform van gepensioneerden over de resolutie. Wij vragen u om de vertegenwoordigers van het platform uit te nodigen om aanwezig te zijn bij deze vergadering zodat het parlement hun vragen kan beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *