PVV: Bouterse oppakken in Z-Afrika

De PVV wil dat Bouterse wordt opgepakt in Zuid-Afrika.

De PVV wil dat Bouterse wordt opgepakt in Zuid-Afrika.

De PVV wil dat Desi Bouterse wordt aangehouden als hij in Zuid-Afrika komt voor de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela. De Nederlandse regering moet Zuid-Afrika om medewerking vragen bij zijn aanhouding en uitlevering.

Bron: NOS.nl

Advertentie

In Kamervragen aan premier Rutte en minister Timmermans kaart de partij van Geert Wilders de kwestie aan. De partij wijst erop dat de Surinaamse president in Nederland nog een gevangenisstraf van elf jaar moet uitzitten voor cocaïnetransporten.

Ongepast
De PVV vindt ook dat het ongepast is als koning Willem-Alexander samen met Bouterse aanwezig zou zijn bij welke plechtigheid dan ook.

Bouterse heeft aangekondigd dat hij dinsdag als voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties bij de herdenkingsplechtigheid voor Mandela is. Hij maakt geen tussenstop op Schiphol, maar reist via Brazilië.

Dino
Het is de eerste keer sinds de arrestatie van zijn zoon Dino Bouterse, eind augustus in Panama, dat het Surinaamse staatshoofd naar het buitenland reist. Dino staat in de VS terecht voor onder meer drugs- en wapenhandel.

In principe genieten staatshoofden in het buitenland volledige immuniteit en kunnen ze niet worden gearresteerd, maar er zijn uitzonderingen mogelijk.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *