Quote 500 | #41: Chris Smeets – Citco – 700 miljoen euro

Chris Smeets Citco witwassen van onfrisse Mexicaanse lijntjes 2017 | Quote 500

Chris Smeets erfde trustkantoor Citco van zijn vader, die precies wist welke kant het geld moest oprollen. Met de zelfgevonden Antillenroute trok Citco het afgelopen jaar een tikje onfrisse Mexicaanse lijntjes aan.

Via Nederlandse stichtingen, die onderdeel zijn van Citco, zou 9 miljoen dollar zijn witgewassen.

Chris Smeets Citco witwassen Mexicaanse lijntjes | Quote 500 2017 by Black Lion on Scribd

Bron: Quote 500

8 Reacties op “Quote 500 | #41: Chris Smeets – Citco – 700 miljoen euro

 1. De enige keer dat Chris Smeets ooit bij Citco het woord heeft gevoerd was bij een kerstfeest.

  Dat was een zo onsamenhangend en onverstaanbaar gebrabbel dat ter plekke enkele werknemers besloten nun ontslag in te dienen en niet meer te willen werken voor een bedrijf geleid door een dergelijke domme kwast.

  Het is dat zijn vader hem 700 miljoen euro heeft nagelaten, want Chris Smeets is nog niet geschikt als vakkenvuller bij La Curacao.

 2. Chris Smeets wordt bij Citco door iedereen gezien als het oerdomme rijkeluiszoontje dat nog te dom is om voor de duivel te dansen maar van zijn steenrijke pa een groot bedrijf erfde.

  Niemand neemt Chris Smeets serieus en gelukkig beseft hij dat ook. Het zou helemaal zielig worden als hij zijn onkunde ging etaleren in de media of in netwerken.

  Maar niemand ziet hem god zij dank ooit in het openbaar, want Chris Smeets kan nog geen twee woorden foutloos uitspreken en zou zichzelf en zijn bedrijf alleen maar belachelijk maken.

 3. Onder welke steen komt Brian S vandaan?

  Citco heeft jarenlang bewust mega fees opgestreken die berekend werden over de waarde van de opgeblazen beleggingen van Madoff die gebakken lucht waren, hetgeen Citco verdomd goed wist, want het was hun taak om dat te controleren.

  En de niet door enige intelligente of integriteit gehinderde Chris Smeets maar de grote meneer spelen met zijn Santa Barbara resort. De payaso is een schande voor ons eiland.

 4. @Henk, Kan je ook een juiste link posten?

  De link van jou heeft niets met corruptie te maken maar met een claim dat Citco haar werk niet genoeg heeft gedaan (De belangen van de investeerders niet voldoende behartigd).

 5. Citco is een muti-national met vestigingen over de hele wereld. Hoofdkantoor voor Citco Group zit in Zwitserland. Wereld marktleider in de registratie van hedge funds. We mogen heel trots zijn op dit Curacaose bedrijf.

 6. Enge arrogante man, Chris Smeets, zonder enige kennis van zaken die bij Citco omhoog kon vallen omdat hij het verwende zoontje van de oprichter (of moet ik zeggen oplichtet, na alle fund fraudes) was.

  Een vriend van mij vertelde dat Chris Smeets bij Citco vooral bekend stond om zijn porno mails die hij bijna dagelijks aan een eng clubje van zijn kontenlikkers stuurde.

 7. En wat moeten we met zo’n halfslachtig bericht?
  Is dit FAKE nieuws? Zo niet, onderbouw het dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *