Quote: Christiaan van Assendelft van Wijck failliet

Christiaan van Assendelft van Wijck

Christiaan van Assendelft van Wijck

De rechtbank in Antwerpen heeft Christiaan van Assendelft van Wijck bankroet verklaard. ‘Een donderslag bij heldere hemel,’ zegt de projectontwikkelaar.
Wat is er toch aan de hand met de op Curaçao wonende Amsterdammer met die nette naam?  Dit voorjaar kwam hij eerst in het nieuws doordat hij met een camper langdurig de uitgang van een verhuurde villa blokkeerde. Later haalde zijn bloederige echtscheiding de publiciteit en dook het verhaal op dat hij compagnons en andere relaties placht te overtuigen door ze een pistool op het hoofd te zetten, of gewoon zijn vuisten te gebruiken.

En nu is hij dus failliet. Al vijf dagen zelfs. Louter het gevolg van een complot en lastercampagne van ontevreden relaties, fulmineert Van Assendelft, die vertelt de onheilstijding vanmorgen pas te hebben gehoord. ‘Ik wist niet eens dat er een zitting was! En omdat het een verstekuitspraak is, kan ik in verzet gaan. En dat zal ik natuurlijk doen ook. Nog los van het feit dat ik kennelijk, maar ten onrechte wordt gezien als bestuurder van de commanditaire vennootschap Vitae Nouveau (nieuw leven, Q.)  is er namelijk helemaal geen sprake van dat ik ben opgehouden met betalen. Sterker nog, ik heb een paar maanden geleden nog een kleine €45 duizend gestort,’ zegt Van Assendelft, die beseft dat dit wel weer een verhaal is dat onvermijdelijk de media haalt.

‘Dat is precies wat die mensen willen. En wat al jaren gaande is. Ik word constant afgeschilderd als een boef, een oplichter. Als er maar 10 procent waar is van wat er is gepubliceerd, raad ik iedereen af om in mijn buurt te komen. Maar dat is dus niet zo. Ik garandeer u dan ook: dit loopt met een sisser af!’

Het faillisementsvonnis leest u hier.

Het hele dossier Van Assendelft van Wijck leest u hier.

Bron: Quote

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *