Quote | Directie Aruba Airlines weggestuurd na beschuldigingen van fraude

Aruba Airlines

Aruba Airlines heeft met spoed $6,3 miljoen nodig

Dat gaat niet goed met het jonge luchtvaartbedrijf Aruba Airlines. Twee directieleden zijn weggestuurd door het luchtvaartbedrijf nadat ze ervan werden verdacht fraudeur te zijn.

De vliegmaatschappij uit Aruba heeft met spoed $6,3 miljoen nodig.

Directeur Onno de Swart en algemeen directeur Esteban Valles van luchtvaartmaatschappij Aruba Airlines zijn donderdag op bevel van de rechter geschorst. De rechter benoemde de directeur grondoperaties, Hubert Zievinger, als interimdirecteur. De luchtvaartmaatschappij heeft naar zeggen met spoed $ 6,3 miljoen nodig om het bedrijf te kunnen voortzetten.

De schorsing van de directie werd donderdag uitgesproken door de rechter in een kort geding. Dit kort geding werd door Seastar Holding, vertegenwoordigd door advocaat Geert Rep, aangespannen tegen onder meer Onno de Swart, een van de aandeelhouders.

Een door Aruba Airlines verspreid persbericht spreekt over een ‘conflict tussen de twee aandeelhouders Onno de Swart en Esteban Valles’. het duo zou een gevaar vormen voor de continuïteit van het bedrijf. Op 10 februari besliste de rechter in het voordeel van de eisende partij. ‘The judge has decided to suspend Mr. De Swart and Mr. Valles. They are not authorized to make any decision on behalf of the company.’

Volgens een rechtelijk vonnis hebben de partijen, waaronder ook Valles, een ‘diepgaand verschil van mening’ over wie het voor het zeggen heeft bij de luchtvaartmaatschappij, meldt Amigoe. Ook is er een ‘diepgaand verschil van inzicht’ over financieringsbehoeften, waaronder het wel of niet plaatsen van nieuwe aandelen en uitbreiding van maatschappelijk kapitaal.

Nog veel urgenter is de vraag wie de eigenaar van die aandelen wordt en hoe dan de stemverhoudingen tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders verdeeld moeten worden wordt geruzied. ‘Partijen, althans (al dan niet voormalige) directieleden en/of leden van het management betichten elkaar daarbij over en weer van malversaties’, aldus de rechter in het vonnis.

Volgens nieuwssite Curaçao Chronicle heeft Aruba Airlines met spoed €6,3 miljoen nodig om het bedrijf te kunnen continueren. KLM sloot recent een kantoor op Aruba. Aruba Arlines is de vliegtuig maatschappij van de voormalige Antilliaanse kolonie. De maatschappij fungeert vooral als hub en heeft zelf slechts zeven bestemming, waaronder Miami, Bogota en Panama City.

Bron: Quote

2 Reacties op “Quote | Directie Aruba Airlines weggestuurd na beschuldigingen van fraude

  1. Euhm, waar kan ik iets over die fraude lezen?

  2. Anthony Centje Cijntje

    Aruba Airlines draait fantastisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *