Quote | Aubaanse rechter beraadt zich over aangifte tegen Nederlandse advocaat

Perikelen rond het kwakkelende Aruba Airlines

Perikelen rond het kwakkelende Aruba Airlines

De perikelen rond het kwakkelende Aruba Airlines, en haar ruziënde bestuurders, duren voort. Op de Antillen woedt een gerechtelijke strijd over wie de baas is binnen de luchtvaartmaatschappij. De rechtbank onderzoekt of er aangifte wordt gedaan tegen een advocaat die onder ede ‘meermalen in strijd met de waarheid’ verklaarde.

Het gaat in de casus om Gabri de Hoogd, een raadsman die een privébelang van tien procent heeft in luchtvaartmaatschappij Aruba Airlines. Hij verklaarde onder ede dat de overige negentig procent van de aandelen ‘om niet’ getransfereerd zijn naar een firma genaamd Seastar Holding.

De aandelenkwestie is het onderwerp van een rechtszaak tussen de onlangs op non-actief gezette Aruba Airlines-directeur Onno de Swart en een belastingadvocaat genaamd Geoffrey Wever. Vorige week vonniste de rechter dat Wever recht heeft op een vergoeding van omgerekend €43.000 omdat volgens een ‘share purchase agreement’ aandelen voor een bedrag van bijna een half miljoen dollar verkocht zijn.

Ondanks de uitspraak houdt De Hoogd vol dat zijn versie van het verhaal klopt, en hij dus niet in strijd met de waarheid heeft verklaard. ‘En daar blijf ik bij. Als ik opnieuw moest verklaren, deed ik het exact zo’, stelt hij in het Antilliaanse dagblad Amigoe.

Ondertussen voert de Arubaanse rechter beraad over een aangifte tegen De Hoogd wegens meineed. De advocaat verweert zich door te stellen dat ‘daar meer voor nodig is’. Hiermee bedoelt De Hoogd dat er sprake moet zijn van een opzettelijk afgelegde valse verklaring. Daarnaast geeft hij aan dat Onno de Swart hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Kortom: wordt vervolgd.

Bron: Quotenet

2 Reacties op “Quote | Aubaanse rechter beraadt zich over aangifte tegen Nederlandse advocaat

  1. Nogmaals, er is geen markt cq ruimte voor meer dan ern vliegmij.
    Het is een industrie die zeeeer kapitaal intensief is en de ROI niet best hoog is. Het is zeer complex, je hebt een redelijke markt nodig en ga zo maar door.

    Het zijn kleine eilanden. Een vliegmij is voldoende.

  2. caribbeancynic

    Ik denk niet dat ik met Aruba Airlines ga vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *