Raadsels rond mobieltjes van Kris en Lisanne

Werden vriendinnen ontvoerd?

Lisanne Froon (links) en Kris Kremers (rechts) © EPA.

Lisanne Froon (links) en Kris Kremers (rechts) © EPA.

De telefoon van één van de in Panama omgekomen reisvriendinnen Kris Kremers en Lisanne Froon is mogelijk na hun verdwijning gebruikt door een onbekend persoon. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport van het Nederlandse gerechtelijk laboratorium NFI, waar De Telegraaf inzage in heeft gekregen.

Vanaf de verdwijningsdatum op 1 april tot 5 april is de telefoon telkens aangezet door het invoeren van de juiste code. Maar vanaf 5 april wordt de iPhone vier keer aangezet zonder of door een foute pincode in te toetsen. De onderzoekers concluderen daaruit dat er mogelijk een derde bij betrokken was.

Ook zijn er foto’s teruggevonden op de camera. De laatste zeventig fotobestanden „lijken gemaakt vanuit een diepe, donkere locatie”. „Een verklaring voor die foto’s zou kunnen zijn dat de vrouwen daar opgesloten hebben gezeten”, aldus particulier rechercheur Dick Steffens, die de familie bijstaat.

„Het is uitgesloten dat ze verdwaald zijn”, zegt Steffens. Overigens spreken de Panamese autoriteiten al in het rechtshulpverzoek van juni aan de Nederlandse autoriteiten van „de vermoedelijke vrijheidsberoving” van de vrouwen.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *