Radiomakers blikken terug: Geweldig!

vijftiguurterugblik

Radiomakers Marro Pietersz en Lauw Jacobs blikken terug op 50 uur live: Geweldig!

Afgelopen weekend vond het evenement 50 Hours Live plaats bij Wet & Wild. De twee mannen die vijftig uur radio maakten op het strand voor het goede doel, Marro Pietersz en Lauw Jacobs, blikken terug op hun marathon radio maken.

Jacobs vertelt hoe inspannend het voor hem was:

,,De nacht van zaterdag op zondag was het zwaarst. Toen viel ik op een gegeven moment met mijn hoofd tegen de microfoon aan. Maar het scheelt dat je ook een aantal rustmomenten kunt pakken als er bijvoorbeeld muziek op staat. We hebben gedurende de uitzending biertjes gedronken en dubbele espresso’s. Vijftig uur waker blijven is echt een mindset. Je leeft naar een einddoel toe en moet telkens gasten ontvangen. Dan pep je jezelf weer even op.”

Ook voor Pietersz was het een beproeving:

,,Het was vechten tegen de slaap. Met name zondagochtend had ik het erg zwaar. Toen heb ik wel acht koppen koffie achter elkaar gedronken, en moest ik telkens opstaan en rondjes lopen in het glazen huis om ervoor te zorgen dat ik wakker bleef. Het was heel inspannend, maar bovenal hartstikke gezellig.”

Ondanks de beproeving en het slaaptekort zijn beide mannen enthousiast over het evenement. Jacobs:

,,Het was geweldig. Je komt echt in een rollercoaster terecht. Ieder uur waren er andere gasten in de studio en dat gaf een extra dimensie, omdat iedere gast een ander verhaal had. Je maakt zoveel mee. Qua uitzending vond ik het leuk dat er zoveel jeugd optrad. Met name een jongen die ging beatboxen en Levi Silvanie die daar spontaan doorheen ging rappen was geweldig.”

Pietersz:

,,Ik heb ook ontzettend veel respect voor de paalzitters. We hadden niet verwacht dat zij het zo lang zouden volhouden. Het evenement was verder zoals het bedoeld was, met activiteiten voor jong en oud.”

Vijftig uur radio maken vereist ook de nodige voorbereiding. Jacobs vertelt daarover:

,,We zijn er beiden een maand fulltime mee bezig geweest. Je bent ook bezig met de hele organisatie van de optredens en wie er in de show komen.”

Pietersz valt hem bij:

,,We moesten alle interviews voorbereiden, waren bezig met de bouw van het glazen huis en moesten het entertainmentprogramma voor de kinderen bedenken. Alles tot aan het Rode Kruis aan toe moest worden georganiseerd. Dat was de afgelopen maand bijna een fulltime baan voor ons en voor de mensen van de Rotary.”

Jacobs:

,,Ik had niet verwacht dat we nog meer geld zouden ophalen dan vorig jaar. Het was in een woord ‘fantastisch’ dat alle muzikanten, vrijwilligers en toeschouwers zich belangeloos hebben ingezet voor het goede doel.”

Pietersz:

,,Het einde van het paalzitten was voor mij wel een hoogtepunt. Er ging zoveel positieve energie uit van de aanmoedigingen en de mensen die aan de wedstrijd deelnamen.”

Of de mannen volgend jaar weer 50 uur radio gaan maken, kunnen ze nog niet zeggen. Pietersz antwoordt daarop:

,,Ik ga nu eerst even bijslapen, volgend jaar is nog ver weg, maar wie weet…”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *