Ramiz: ‘Overname DAE belediging voor intelligentie’

WILLEMSTAD — De concurrentie kan praten wat zij wil, maar ze heeft geen middelen en ook geen capaciteit om de operatie van DAE over te nemen. Aldus DAE-consultant en investeerder Nelson Ramiz in een persoonlijke reactie op ‘recente ontwikkelingen’.

logo-inselairVorige week werd bekend dat Insel Air een brief naar de overheid had geschreven waarin werd aangegeven dat de luchtvaartmaatschappij graag de activiteiten en het personeel van het noodlijdende DAE over wil nemen.
Ramiz meldt dat dit een ‘belediging is voor de intelligentie van de mensen in dit land’. Volgens Ramiz kan ‘de concurrentie misschien wel minister Balborda of Giselle Hollander (de interim-directeur van de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit CBA, red.) overtuigen’, maar heeft hij erg veel twijfels over de vraag of ‘de concurrentie mensen kan overtuigen die wérkelijk verstand van de luchtvaart hebben’.

“De cabine’s van hun vliegtuigen geven al een signaal af dat ze zelf in financiële crisis zijn”

, aldus Ramiz.

“Daarnaast zou een sterk bedrijf de kans hebben gegrepen om zijn vliegtuigen te vullen op routes waarop het andere bedrijf faalt.”

Volgens Ramiz is het ‘geen geheim’ dat de problemen waar DAE nu mee te kampen heeft, ‘volledig veroorzaakt zijn door de onterechte beslissing van de Venezolaanse luchtvaartautoriteit Inac’.
Die verbood DAE medio mei om te vliegen van en naar Venezuela en trok een maand later definitief de vergunning in.

“Na 75 dagen heeft de financiële situatie van de luchtvaartmaatschappij er zeer ernstig onder geleden.
Hetzelfde geldt voor de cash flow.
Maar we gaan door met vliegen, omdat er passagiers zijn die DAE steunen, zelfs als het anderen schaadt.”

De meerderheid van staf, management, reisorganisaties, banken en Ramiz zelf hebben een commitment aan DAE, aldus Ramiz.

“Ze werken in diverse scenario’s en hebben een gewijzigd plan ontwikkeld om het bedrijf opnieuw leven in te blazen. Er is zelfs een datum vastgesteld waarop dit plan wordt geïmplementeerd.
Men is klaar om maatregelen te nemen en om alle noodzakelijke acties uit te voeren om DAE weer terug op de rails te krijgen.”

Ramiz vervolgt:

“Zonodig verminderen we de frequenties, het aantal vliegtuigen en het aantal man personeel.
De meest drastische maatregel zou zijn om alle ATR’s terug te sturen plus een van de MD’s, en een van de Fokker 100’s opzij te zetten en ons personeel te reduceren tot 180 mensen.”

Volgende week wordt volgens Ramiz duidelijk wat de resultaten zijn van de ‘commissie van goede diensten’ die namens DAE met de overheid in gesprek is gegaan.

“Zij weten wat er moet gebeuren om te overleven en om weer te groeien en om, zonodig, te stoppen met Venezuela.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *