RD | Minister Curaçao stapt onverwacht op


WILLEMSTAD (ANP) – Op Curaçao heeft minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling donderdag onverwacht zijn ontslag ingediend. Martina is voormalig topman van verzekeringsbedrijf Guardian.

Naar nu is gebleken heeft hij, tegen de regels in, onvoldoende afstand gedaan van zijn aandelen van dat bedrijf toen hij in 2017 minister werd. Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar die kwestie. Martina zegt dat hij niets verkeerds heeft gedaan, maar stapt op zodat het OM het onderzoek in alle rust kan verrichten.

Martina is zoon van oud-premier Don Martina van de Nederlandse Antillen. Bij de persconferentie waarop hij zijn vertrek aankondigde was het hele kabinet aanwezig.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Minister Steven Martina staot op wegens strafrechterlijk onderzoek

4 Reacties op “RD | Minister Curaçao stapt onverwacht op

 1. Volgen @LaStiwz, waar staat dat? Het is niet zeker of hij de nep borsten van Sharifa Bashir bedoeld of dat Steven Martina zich zelf verdachte noemt.

  Aan het einde van het filmpje is Martina op zoek naar het woord en Koeiman fluistert hem in, “verdachte”. Martina zegt als ik straks verdachte af bent, hoop ik dat de partij mij weer accepteert (in elk geval iets van die strekking).

  Volgens mij wilt Martina afstand van dit kabinet nemen om straks de partij over te nemen. Hij is al begonnen met een roadshow in de ochtend programma’s om zich al als partijleider te profileren. Laten we eerlijk zijn het OM maakt zich zelf weer belachelijk.

  Het is begrijpelijk want de partij is een soort mengelmoes van mensen uit andere partijen en heeft geen eigen gezicht.

  MAN heeft met het kabinet Pisa ook niets geleerd toen al bleek dat de MAN parlementariërs te onervaren waren. Maar ja de eerste tien op de lijst vervangen gaat niet zo maar.

 2. @Lapas: waar staat dat?

 3. Het is toch apart dat Telecuracao naar een persconferentie gaat zonder een microfoon met in het groot Telecuracao er op. Elke keer als de camara’s op de spreker gericht is, maakt Telecuracao reclame voor de concurrent. De vraag is, of de directeur van Telecuracao een eikel is, of zijn dat de mensen die daar werken?

 4. Zag ik in begin van het filmpje, Sharifa Bashir? Wat hebben deze televisie dames met die fake borsten? Het wordt steeds erger, bij Direct zijn ook veel van die jonge meiden die nog in de groei zijn, en nu al het voorbeeld van hun directrice volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *