RdK | ‘Intern onderzoek bij RdK en directeur met verplichte vakantie

De RvC heeft ir. Marcelino de Lannoy tijdelijk belast met de dagelijkse leiding 

Willemstad – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Refineria di Kòrsou N.V. (RdK) heeft de statutair directeur van deze vennootschap, de heer van Kwartel en twee andere werknemers, op 14 november jl. verzocht om met verplichte vakantie te gaan.

De aanleiding hiertoe is een intern onderzoek dat loopt in verband met het biedingsproces voor het exploiteren van de raffinaderij.

De RvC heeft kennisgenomen van vermeende aantijgingen van derden in verband met mogelijke strategische partners voor het exploiteren van de raffinaderij. De RvC vroeg de intussen op verplichte vakantie gezonden directeur ter zake om toelichting en besloot tegelijkertijd om een intern onderzoek in te stellen.

De RvC heeft ondertussen een presentatie gekregen van de onderzoekers. De onderzoekers kunnen vooralsnog niet uitsluiten of de heer Van Kwartel betrokken is geweest bij het één of ander. Nader onderzoek naar zijn rol is noodzakelijk om de aantijgingen te bevestigen of zijn naam en zijn handelen als directeur te zuiveren. De voorzitter van het RvC heeft ondertussen samen met de overheid, wat procedureel gangbaar is, een melding gedaan bij Openbare Ministerie en ook verklaring afgelegd.

Om elke mogelijke oneigenlijke interventie te voorkomen, heeft de RvC besloten om in het belang van het ingestelde onderzoek de directeur met verplichte vakantie te sturen. De RvC heeft ir. Marcelino de Lannoy tijdelijk belast met de dagelijkse leiding van de vennootschap.

De RvC tracht te waarborgen dat de reguliere werkzaamheden van de RdK (inclusief bij de CRU) en ook het biedingsproces niet geschaad zullen worden door de huidige ontwikkelingen en dat genoemde proces ordelijk en transparant kan worden doorlopen. De RvC wil geen enkele risico lopen dat dit proces verstoord kan worden.

Bron: Persbericht Raad van Commissarissen (RvC) van de Refineria di Kòrsou N.V. (RdK)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *