Reactie van Wilsoe op kritiek van SP

Parlementarier Elmer 'Kade' Wilsoe (Pueblo Soberano) tijdens een Statenvergadering. Foto |  Persbureau Curaçao

Parlementarier Elmer ‘Kade’ Wilsoe (Pueblo Soberano) tijdens een Statenvergadering. Foto | Persbureau Curaçao

‘Van Raak heeft niks te maken met interne zaken Curaçao’

WILLEMSTAD – Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) moet zich bezighouden met zaken van Nederland en zich niet bemoeien met interne zaken van Curaçao. Dat stelt parlementariër Elmer Wilsoe (Pueblo Soberano) in een reactie op het artikel ‘Heeft Wiels cv-fraude gepleegd?’ dat gisteren in deze krant stond.

In het artikel uit Van Raak kritiek over het personeelsbeleid van het Curaçaohuis onder het bewind van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Onthullingen over de aanstelling door GevMin Marvelyne Wiels van familie en vrienden waren voor het Tweede Kamerlid aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Van Raak wil onder andere weten of de geruchten dat Wiels familie en vrienden in dienst heeft genomen zonder daarbij de gebruikelijke sollicitatieprocedures te volgen, juist zijn.

Ook is Van Raak ingegaan op hardnekkige geruchten, namelijk dat de Gevolmachtigde minister van Curaçao haar cv heeft ‘opgeleukt’. Hij wil van Plasterk weten wat de gevolgen zijn als blijkt dat Wiels inderdaad ‘cv-fraude’ zou hebben gepleegd. ,,Ten eerste kan je nooit fraude plegen met je cv”, reageert Wilsoe, Statenlid voor PS (dezelfde partij die Wiels, de zus van de overleden Helmin Wiels, als Gevolmachtigde minister heeft voorgedragen). ,,Je kan verkeerde informatie vermelden in je cv. Fraude wordt gepleegd met diploma’s.” En: ,,Ik verwacht niet dat kranten achter geruchten aangaan en al zeker niet iemand die zichzelf een parlementariër noemt.”

Volgens Wilsoe moet Van Raak zich bezighouden met de zaken die Nederland betreffen en zich verder niet bemoeien met zaken die Curaçao, en hem dus niet, aangaan. ,,In dezen heeft Van Raak geen bal te maken met wat er intern gebeurt op Curaçao. Hij moet eens vragen stellen over de belabberde situatie in Nederland ten aanzien van de gezondheidszorg, het onderwijs, de begroting, het tekort aan huizen en het hoge percentage aan werklozen”, aldus de Curaçaose parlementariër tegenover deze krant ‘Rakkertje’, zoals Wilsoe Van Raak noemt, heeft volgens hem heel wat te doen in Nederland.

,,Hij is gekozen als Kamerlid voor Nederland, om daar in Nederland te controleren of de Nederlandse regering haar werk goed doet of niet. Ik geloof dat hij daar zijn handen vol aan heeft. Hij kan rustig vragen stellen aan alle ministeries van Nederland, en als hij daar klaar mee is kan hij zich richten tot de provincies en ook de gemeentes. Kortom, er is tijd en werk zat voor het Rakkertje om zich bezig te houden met waar hij voor gekozen is. En, mocht al dit werk klaar zijn, dan kan hij ook beginnen met een initiatiefwet voor de screening van Nederlandse Ministers”.

To Top

0 Reacties op “Reactie van Wilsoe op kritiek van SP

  1. Ik betwijfel of er uberhoudt wel eerlijke politicie bestaan waar ter wereld ook, dus Wilsoe cq Wiels waar rook is is vuur, hierdoor brengen julie de Antilliaanse politiek nog meer in discrediet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *