Rectificatie om Audi-verhaal geëist

GlennsulvaranWillemstad – Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran heeft, via zijn advocaat Mirto Murray, om rectificatie gevraagd van een artikel in de Ultimo Noticia.

Advertentie

De krant schreef vrijdag dat Sulvaran een Audi van 100.000 zou hebben gekocht.
In het artikel wordt gesuggereerd dat het Statenlid een dienstwagen zou hebben aangeschaft voor Fundashon Fondo pa Deporte i Responsabilidat (FDRS), een Audi ter waarde van 100.000 gulden, en dat hij subsidiegelden van het Land zou gebruiken voor persoonlijk gewin.

,,Middels deze kan ik u namens cliënt berichten dat hij ontkent een auto van het merk Audi type A4 te hebben aangeschaft voor hem privé dan wel door tussenkomst van FDRS en kan ik u tevens berichten dat ik heb vernomen dat ook FDRS geen dienstwagen heeft aangeschaft van het merk Audi type A4.
Het zal u ook bekend zijn dat cliënt geen onderdeel vormt van het bestuur van FDRS en aldus überhaupt geen zeggenschap heeft over de eventuele aanschaf van vervoersmiddelen door FDRS”

, schrijft Murray aan eigenaar Chicho Jonckheer van Ultimo Noticia.
Sulvaran en zijn advocaat eisen rectificatie op de voorpagina van de editie van vandaag, wat minimaal een halve pagina zal moeten beslaan.
Murray geeft aan op 18 en 19 november 2012 ook al brieven aan de eigenaar van de krant te hebben gestuurd wegens ‘diffamerende uitlatingen’ richting Sulvaran.

,,Het voorgaande in onderling verband doet mij concluderen dat u onrechtmatig jegens cliënt handelt die door diffamerende uitlatingen schade lijdt. U bent uit dien hoofde gehouden tot rectificatie en schadevergoeding van de door cliënt geleden schade, waarvoor hij u voor zover nodig middels deze aansprakelijk stelt.”

Indien deze rectificatie niet verschijnt, kondigt Murray een kort geding aan.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *