Aside

Reden van ontslag onduidelijk

Willemstad – Uit de verklaring van oud-minister Lionel Jansen (Pueblo Soberano) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport valt op te maken dat de officiële reden van zijn ontslag – namelijk dat Jansen deel gaat uitmaken van een transitieteam dat een nationaal sportinstituut gaat oprichten – niet klopt.

,,Berichten hierover in de media wil ik rectificeren. Ik ga niet in dat team”, aldus Jansen in een opgenomen televisieverklaring.

Sinds vrijdag, de dag waarop de minister zijn ontslag indiende bij premier Gerrit Schotte, is Jansen zelf telefonisch onbereikbaar. Alleen partijleider Helmin Wiels was bereid het ontslag van de minister toe te lichten. Zo zou het ontslag deel uitmaken van partijstrategie, die als sinds vorig jaar oktober is uitgestippeld. En die strategie luidt als volgt: Carlos Monk is de opvolger van Jansen, Carlos Trinidad wordt de nieuwe minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening. En Jansen, die zou deel moeten gaan uitmaken van een zogenaamd transitieteam, aldus Wiels. Dit team moet van stichting Sedreko een nationaal sportinstituut gaan maken.

Jansen zegt nu in zijn televisieboodschap dat hij noch in dat transitieteam gaat zitten, noch dat hij al in oktober zou hebben aangegeven een andere functie te willen. Een verklaring die haaks staat op die van partijleider Wiels. Hij geeft desgevraagd aan niet in te willen gaan op de verklaring van Jansen. Wel benadrukt hij dat hij bij zijn officiële verklaring blijft. In de  videoboodschap geeft Jansen aan dat de reden van zijn ontslag vooral in het feit ligt dat hij als minister geen geld kreeg om zijn plannen uit te voeren.

,,We kunnen niet kijken en luisteren, luisteren, luisteren. Het moet een stukje sneller gaan. Je kunt onderwijs en sport niet verbeteren, zonder dat er geld beschikbaar wordt gesteld.”

Jansen eindigt zijn verklaring met een dankwoord aan Wiels, omdat hij hem de kans heeft gegeven voor bijna een jaar minister te zijn. ,,Ik was minister voor het land Curaçao, niet alleen voor een groepering of voor de coalitie. Ik was een minister voor de coalitie en de oppositie, of je dat nou leuk vindt of niet. We moeten samenwerken, er moet teamspirit zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *