Reforma: return on investment

Asjes: Bij Reforma kun je ministerszetel kopen

reforma-hangWillemstad – Reforma staat gelijk aan een ‘return on investment’, zo hield premier Ivar Asjes zijn gehoor afgelopen zaterdag voor tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst bij de sede van Pueblo Soberano.

Advertentie

Reforma is volgens Asjes ook niets anders dan een manier waarop Schotte premier kan worden zonder dat hij gescreend hoeft te worden.

,,Bij Reforma is het mogelijk om je ministerszetel bij Schotte te kopen, net zoals dat met El Hakim zo was (minister van Economische Ontwikkeling in het kabinet Schotte, red.).

Volgens Asjes begonnen alle vertegenwoordigers van Reforma op de eerste en tweede rij te piepen toen tijdens de persconferentie werd gevraagd wat er gedaan kan worden met een premier die niet voldoet.
Om te illustreren hoe alles te koop is bij Reforma, haalde de minister-president in zijn toespraak meerdere keren het spreekwoord aan dat je ‘apen met geld aan het dansen krijgt’.
In zijn toespraak pareerde Asjes ook de kritiek die hoofdredacteur Lilo Sulvaran van Vigilante vorige week op hem uitte.
Sulvaran verweet de premier daarbij over een Nederlandse adviseur te beschikken die hij voor het publiek verborgen houdt.
Volgens Asjes heeft hij inderdaad een Europees Nederlandse adviseur die bij de juridische afdeling van het land werkt.
Het zou geen enkele zin hebben om zo iemand verborgen te houden bij een conferentie waar de delegatieleden aan de pers worden voorgesteld, zo betoogde de minster-president.
De kritiek van Sulvaran laat zien hoe inconsistent hij is, zo zei de minister-president. Immers, dezelfde Nederlandse advocaat die Schotte in de civiele enquête vertegenwoordigt, maakte in 2011 ook deel uit van Schottes delegatie naar de Koninkrijksconferentie.

Maar Sulvaran repte daar destijds met geen woord over, aldus Asjes.

De minister-president die net als vorige week aangaf als partijpoliticus te praten, noemde de naam van Schottes adviseur Boersema, de advocaat voor wie Schotte een maandelijkse vergoeding van 19.000 gulden geregeld zou hebben.
De premier bracht in herinnering dat Boersema in 2009 aan het hoofd van het referendum stond; Schotte uitte toen de beschuldiging dat er bij de volksraadpleging sprake was van manipulatie.
Boersema was ook de man die Schotte naar Nederland vergezelde toen de aanwijzing werd ingesteld.
Aan het slot van zijn toespraak waarschuwde Asjes dat het tijd is geworden om stevig op te treden tegen mensen die de regering in het werk dwarsbomen.

,,Wij werken wel in alle rust verder aan het welzijn, maar zijn niet het sufferdje.
Wij zetten onze politieke partijpet op en dienen mokerslagen toe; Reforma wordt knock-out geslagen, dat heb ik niet gedaan, dat heeft Reforma zelf gedaan.”

Aan het begin van zijn toespraak informeerde Asjes de zaal dat alle mensen die hij de vorige week sprak tegen hem zeiden dat zij willen dat de minister- president zijn partijpolitieke pet vaker opzet en de moker gebruikt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *