Regeerprogramma bijna klaar

alex rosariaMelvin CijntjeWILLEMSTAD — Het regeerprogramma van de coalitie van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran zal vóór de behandeling van de conceptbegroting 2014 in een openbare vergadering van de Staten worden behandeld. Dit stelt zowel Pais-leider Alex Rosaria, als fractievoorzitter van Pueblo Soberano (PS) Melvin ‘Mac’ Cijntje.


De begroting 2014 zal in de week van 9 december in de Staten worden behandeld.
Voor de behandeling zijn meerdere dagen uitgetrokken.
Het regeerprogramma is een uitwerking in concrete actiepunten van het regeerakkoord dat op 12 december vorig jaar door de politiek leiders van de coalitiepartijen is ondertekend.
Het regeerakkoord van de samenwerkende partijen draagt de naam Akuerdo pa un gobernashon enfoká riba pas, trankilidat i prosperidat (Akkoord voor een regering, gefocust op vrede, rust en voorspoed).
In de voorbije maanden hebben verschillende leden van de oppositie bij de regering aangedrongen op duidelijkheid over het uitblijven van het regeerprogramma.
Dit punt stond vanochtend op de agenda van de vergadering van de leiders van de coalitiepartijen. Afgesproken is dat de partijen intern aan hun eigen bijdrage zullen werken en dat het document over twee weken besproken zal worden.
Het eindproduct zal voor 9 december officieel gepresenteerd worden.

To Top

0 Reacties op “Regeerprogramma bijna klaar

 1. Tom van de Plas

  Regeer akoord: Vrede, rust en voorspoed

  Vrede: Met minister die documenten in eigen voordeel veranderd?

  Rust: Een minister die een compleet bestuur weigert te doen wat ze moeten doen? waardoor nu een hele groep compleet van de rust af is.

  Voorspoed: Tja met alle gesloten bedrijven, hotels,restaurants en 2000 ontslagen.

  Dan zal er wel Vrede Rust en Voorspoed komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *