Regering gaat kosten dienstauto Jamaloodin verhalen

WILLEMSTAD — Voormalig Financiën-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) heeft pas op 6 december vorig jaar zijn dienstauto bij de regering ingeleverd.
Dit verklaarde zijn opvolger José Jardim (Financiën, namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) afgelopen zaterdag tijdens de begrotingsbehandeling in de Staten van Curaçao.
Jardim kondigde aan dat de regering de kosten voor het gebruik van de dienstauto op Jamaloodin gaat verhalen.
Maar volgens Jardim heeft zijn voorganger nog steeds veel spullen in zijn bezit, die Jamaloodin bij zijn aftreden had moeten inleveren.

Zo heeft hij alle documenten die hij tot zijn aftreden in zijn bezit had meegenomen, aldus Jardim. Ook de wapens die hij als minister tot zijn beschikking had zijn nog niet ingeleverd.
Maar volgens Jardim bestaat er een wettelijke regeling waarin staat dat ministers vier jaar na hun aftreden de wapens in hun bezit mogen houden.
Verder heeft Jamaloodin een iPad ingeleverd, maar heeft hij nog andere in zijn bezit, terwijl hij ook nog niet alle camera’s terug heeft gebracht.

De antwoorden van Jardim waren aanleiding voor scherpe kritiek vanuit de Staten. Zo omschreef Pais-leider Alex Rosaria het niet-inleveren van eigendommen van het volk als ‘diefstal’.

4 Reacties op “Regering gaat kosten dienstauto Jamaloodin verhalen

  1. Wat zijn al die ministers toch boeven van onze eigen mensen hun portemone’s, waarvan
    een heel hard werkende bevolking achter zit die wel heel hard voor een paar centwn moeten werken

  2. Staan die door Jamaloodin nooit betaalde rekeningen ( tonnen guldens) eigenlijk nog wel in de boeken van de leveranciers of heeft hij tijdens zijn zogenaamd ministerschap de kans gegrepen deze al dan niet onder dwang, had hij daarvoor misschien die pistolen nodig?, bij de leveranciers uit de boeken te laten verwijderen?
    Kan iemand uit de school klappen?
    Wat een schertsfiguur overigens. Paste goed bij Schotte! Dat ze nog vrij rondlopen. Onvoorstelbaar.

  3. Als ie al de rest niet betaald hoe moet ie dit dan dokken .

  4. Wordt opgeteld bij zijn nooit betaalde dus openstaande rekeningen bv . energie. En iedereen vindt het prima. De leveranciers, het OM, de overheid, Wiels etc. etc. Wat een eiland ….,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *