Regering gaat kosten verhalen

MIOWILLEMSTAD — De regering zal een bedrag van meer dan anderhalf miljoen gulden verhalen op diverse bedrijven en particulieren. Dit verklaart demissionair minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP). Een groot deel van dit bedrag bestaat uit niet afgedragen concessiegelden van de inmiddels failliet verklaarde telecom-provider MIO.

Volgens Balborda heeft de overheid een bedrag van anderhalf miljoen gulden niet ontvangen van MIO voor zogenoemde frequentiegelden die nooit zijn betaald.
De regering zal een poging wagen om dit geld terug te krijgen bij de afwikkeling van het faillissement van MIO, dat op dit moment plaatsvindt.

De minister maakte ook melding van andere bedragen die door de regering zullen worden teruggevorderd.
Het gaat om te beginnen om een bedrag van 30.000 gulden die de regering tegoed stelt te hebben van een aannemersbedrijf dat enige jaren terug het portiershuisje bij DOW moest repareren.
De werkzaamheden zijn volgens Balborda nooit afgerond, waardoor de regering dit bedrag nu van de betrokken aannemer terug wil krijgen.
Ook wil de regering een bedrag van 53.000 gulden terugvorderen van eigenaren of erfgenamen van eigenaren van een serie panden in Otrobanda, die in 2010 moesten worden opgeruimd.
Deze gebouwen, die zich in de Witteweg, Koningsstraat, Spaanse steeg en Gasthuisstraat bevonden, verkeerden in een zeer slechte staat en moesten worden opgeruimd vanwege gevaar voor het publiek.

Balborda had het gisteren ook over de renovatie van het monumentale pand Madame in de Breedestraat Otrobanda.
Dit gebouw verkeert in slechte staat en moest onlangs worden ontruimd.
De minister kondigde aan dat het gebouw gerenoveerd – hij omschreef het als noodherstel – zal worden voor rekening van de overheid, maar dat de regering de kosten hiervan op termijn zal verhalen op de betrokkenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *