Reizen naar Venezuela afgeraden

Demonstranten tegen de regering van Maduro in CaracasWillemstad – De Curaçaose overheid waarschuwt alle Curaçaoënaars die van plan zijn naar Venezuela te reizen waakzaam te zijn. Het ministerie van Algemene Zaken van premier Ivar Asjes verwijst hierbij naar de website van de Rijksoverheid in Nederland.

Advertentie

Hier worden reizen naar Venezuela die niet echt nodig zijn ontraden. Reisbureau Does Travel & Cadushi Tours laat weten dat het reizen naar Venezuela afraadt, maar dat het voor de reisorganisatie nog niet zichtbaar is dat veel reizen naar Venezuela worden afgezegd.

,,Wij bedienen voornamelijk klanten uit Venezuela zelf en die maken toch wel gebruik van de tickets”, zo stelt een medewerker.

A-1 Travel & Tours raadt het reizen naar Venezuela nog niet af:

,,Wij hebben nog niet vanuit de Curaçaose overheid een officieel bericht ontvangen, dat reizen naar Venezuela afraadt”, aldus een van de medewerkers.

De Nederlandse overheid: ,,Sinds begin februari 2014 zijn er in veel grote steden protesten van studenten en oppositie uitgebroken. Vooral in de hoofdstad Caracas en in universiteitssteden zoals Barquisimeto, Valencia en Puerto Ordaz.”

Caracas, Valencia en Barquisimeto zijn bestemmingen waarop vanaf Curaçao regelmatig gevlogen wordt.
De protesten hebben geleid tot geweld, waarbij gewonden en gisteren een vijfde dodelijk slachtoffer is gevallen.

,,U wordt geadviseerd demonstraties en samenscholingen te mijden en zich vooraf goed te informeren over de veiligheidssituatie in de plaatsen die u bezoekt”, aldus de Nederlandse overheid.

Ook laten ze weten dat personen met een Nederlands paspoort, die tijdelijk of permanent in het buurland van Curaçao verblijven, wordt aangeraden zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in Caracas.
Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Venezuela.
Op deze website is echter het negatief reisadvies niet terug te vinden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *