ReMa Uní blij met doorgang gratis onderwijs

Volgens PS-leider Helmin Wiels betekent gratis onderwijs dat er een einde komt aan klassenscheiding in het onderwijs.

WILLEMSTAD — Ondanks dat de opkomst vrijdag laag was, is koepelorgaan van oudercommissies Re- Ma Uní tevreden met de demonstratie op het waaigat voor meer duidelijkheid over gratis onderwijs. Dat stelt ReMa Uní in een persbericht. Het demissionaire kabinet heeft op de valreep toch een oplossing kunnen vinden om het gratis onderwijs te kunnen bekostigen.

Een handjevol ouders kwam vrijdag demonstreren. Behalve het bestuur van ReMa Uní en de pers was ook PSleider Helmin Wiels daar aanwezig.
Hij had die ochtend een intensieve vergadering gehad met ReMa Uní, waarin hij hun verzekerde dat gratis onderwijs voor het nieuwe schooljaar doorgaat.
In het persbericht stelt het koepelorgaan ondanks een turbulent begin zich in te zullen zetten voor een succesvol schooljaar. Verder hoopt de organisatie dat meer ouders zich bij een oudervereniging zullen gaan aansluiten om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Ouders kunnen zich ook als vrijwilliger op een school aanmelden. De ouderparticipatie op Curaçao kan volgens ReMa Uní beter. Zelf neemt het bestuur van ReMa Uní tot en met 3 september een pauze. Dat kan volgens de koepelorganisatie ook, omdat ze tijdens de vakantie bergen werk heeft verzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *