FOTO UPDATE: Reparatie loopbrug Douane ‘amateurwerk’

Reparatie loopbrug Douane 'amateurwerk'

Reparatie loopbrug Douane ‘amateurwerk’

WILLEMSTAD – De loopbrug tussen Punda en Scharloo is net gerepareerd, maar kan nu al weer dicht. Dat meldt Henk Pasman, een verontruste burger, die een inspectie deed en 26 foto’s maakte van de herstelde brug.

In augustus constateerde dezelfde Pasman dat de brug verzakt was en meldde dat aan de havendienst CPA. Die repareerde de brug via de Dienst Openbare Werken, maar dat heeft weinig goeds opgeleverd, zegt Pasman.

Bij de renovatie zijn verkeerde houtschroeven gebruikt en op sommige plekken zijn helemaal geen schroeven aangebracht. De bevestiging moet zodanig zijn dat de planken zonder problemen kunnen worden gedemonteerd als er inspectie nodig is voor houtrot op de onderbalken. Dat is nu niet meer mogelijk. Er zijn nu al losliggende planken, die hoger liggen, waardoor voetgangers die de brug gebruiken, kunnen struikelen. Er zijn zelfs gipsplaatschroeven gebruikt, die niet bestand zijn tegen het zoute zeewater.

Pasman heeft de havendienst CPA aangeschreven met de oproep de brug grondig te inspecteren en het werk opnieuw uit te laten voeren.

Bron: Persbureau Curaçao

Foto’s ©Henk Pasman

2 Reacties op “FOTO UPDATE: Reparatie loopbrug Douane ‘amateurwerk’

  1. We doen maar wat, we blussen het brandje en gaan zitten wachten op het volgende probleem wat we ook dan weer niet adequaat “blussen”.
    Het is vaak tekenend voor de gang van zaken hier, soms best wel vermakelijk, maar eigenlijk triest ook.

  2. Uitstekend werk van heer Pasman.
    CPA, hoe moeilijk kan het zijn? Er zijn genoeg Civiel Ingenieurs (academisch en HBO geschoolde) op Curaçao, die u van advies kunnen dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *