Reparatiewet teken aan de wand

Willemstad – Het feit dat er voor de pas aangenomen wet basisverzekering een reparatiewet nodig blijkt te zijn, is voor oppositiepartij PAR een teken aan de wand dat de wet niet deugt. Dat stelt PAR-Statenlid Omayra Leeflang.

De regering zal op korte termijn met een reparatiewet komen waarin aanpassingen gedaan worden in de huidige wet basisverzekering ziektekosten op punten die nu nog niet voldoen aan de doelen die bereikt moeten worden. wets-boeken

,,De verklaring van de minister van Volksgezondheid dat de regering op korte termijn met een reparatiewet komt, is bewijs van onbehoorlijk bestuur.
De minister geeft immers toe te weten dat de wet basisverzekering fouten bevat en niet voldoet aan alle doelstellingen.”

Het begrip reparatiewetgeving wordt gebruikt wanneer in de praktijk is gebleken dat er onderhoudfouten zitten in de wet of dat de wet tot onbedoelde consequenties heeft geleid, zo stelt Leeflang.

,,Als je, voordat een wet is aangenomen, al weet dat er fouten in zitten of niet bedoelde gevolgen zal hebben dan moet de regering de wet gewoon tijdens de behandeling corrigeren of de wet niet ter behandeling indienen.”

Volgens Leeflang zijn de Staten schuldig aan onbehoorlijk bestuur, doordat het volgens haar de plicht van de Staten was om de wet niet aan te nemen aangezien de wetgever de wet heeft aangeboden bij de Staten zonder correcties.

,,Het is dan de dure plicht van de Staten om de wet niet aan te nemen. Indien de Staten de wet toch aanneemt, dan is die medeplichtig aan onbehoorlijk bestuur.
Het feit dat een meerderheid in het Parlement nota bene een motie aanneemt waarin toegeeft dat de wet fouten bevat en daarom de regering oproept om reparatie te doen op de wet, maakt de Staten bewezen medeplichtig aan onbehoorlijk bestuur van de regering.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *