Rhuggenaath keert niet terug in politiek

WILLEMSTAD — Voormalig PAR-gedeputeerde Eugene Rhuggenaath keert niet terug in de politiek en zal dan ook niet aan de komende verkiezingen meedoen. Rhuggenaath stelt dat hij bereid was om mee te doen als onderdeel van een groep van burgers, die zonder onderscheid van politieke kleur, bereid was een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het eiland. Toen deze groep niet samen kon komen heeft hij ervoor gekozen om nee te zeggen.

Rhuggenaath was de afgelopen dagen in gesprek met de politieke partij Pais.
Er was een beroep op hem gedaan om op de verkiezingslijst te komen.
Hij heeft naar eigen zeggen het voorstel ruim een week in beraad genomen, maar na lang overdenken besloot hij toch nee te zeggen.
Hij besloot voor zijn baan en zijn jonge gezin te kiezen. In een reactie stelt Rhuggenaath dat hij in eerste instantie bereid was om zijn burgerplicht te doen om Curaçao weer op de been te krijgen.
Het ging hem er dan ook niet om een terugkeer in de politiek teweeg te brengen.

Ik was bereid om samen in een groep burgers los van iedere politieke kleur een brede alliantie te vormen om het eiland te helpen.
Op weg naar de start van het land Curaçao hadden wij een zeker momentum.
Er was sprake van vertrouwen en dat was ook te zien in de economische groeicijfers. Ik wil niemand ergens van beschuldigen, maar dat momentum zijn we kwijt. Het is nu zaak om het eiland weer op de rails te krijgen en om het vertrouwen in het bestuur terug te winnen.”

Het besluit van Rhuggenaath houdt in dat hij op 31 augustus op geen enkele kandidatenlijst staat.
Maar de voormalige gedeputeerde van Economische Zaken en ook Financiën onder de PAR wil niet uitsluiten dat hij in de toekomst in een andere hoedanigheid bereid zal zijn om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land.
In welke hoedanigheid dit zal zijn, wilde hij vanochtend niet aangeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *