RO | Verklaring Sint Maarten en Nederland versterking rechtshandhaving

Verklaring Sint Maarten en Nederland versterking rechtshandhaving

Verklaring Sint Maarten en Nederland versterking rechtshandhaving

Sint Maarten en Nederland pakken gezamenlijk de versterking van de rechtshandhaving in Sint Maarten aan. Dit hebben minister Richardson van Justitie van Sint Maarten en zijn Nederlandse collega’s – minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie – vandaag besproken.

Het Justitieel Vierpartijenoverleg (periodiek overleg tussen ministers van Justitie van Sint Maarten, Nederland, Curaçao en Aruba) heeft eerder dit jaar al geoordeeld dat de rechtshandhaving moet worden versterkt.

De bewindspersonen benadrukken dat versterking van het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) en een voortvarende aanpak van grensoverschrijdende en ondermijnende criminaliteit en corruptie in het belang is van de bevolking van Sint Maarten en van het Koninkrijk.

Het Protocol inrichting integriteitskamer en versterking rechtshandhaving, zoals op 24 mei 2015 tussen Sint Maarten en Nederland is overeengekomen, blijft van kracht. Er wordt een onafhankelijke integriteitskamer in Sint Maarten ingericht.

Ter invulling van het Protocol worden nadere afspraken gemaakt over de aanpak van grensoverschrijdende en ondermijnende criminaliteit, witwassen, drugshandel, overvallen, mensenhandel en smokkel.

Bron: Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *