Rojer wint op Roland Garros

Rojer wint op Roland Garros

Rojer wint op Roland Garros

WILLEMSTAD — De Curaçaoënaar Jean-Julien Rojer heeft op het Grand Slam-toernooi van Roland Garros vandaag de finale van het gemengd dubbel gewonnen. Samen met de Duitse Anna-Lena Grönefeld was hij in drie sets te sterk voor het Duits/Servische duo Julia Görges en Nenad Zimjonic: 4-6, 6-2, 10-7. Het is voor het eerst in zijn loopbaan dat Rojer een Grand Slam-toernooi wint. Op de foto poseren Rojer en Grönefeldt trots met de trofee. PARIJS — Jean-Julien Rojer heeft gisteren samen met zijn Duitse partner Anna-Lena Grönefeld op Roland Garros de titel in het gemengd dubbel veroverd. De Curaçaos/ Nederlandse tennisser en Grönefeld versloegen in de finale in Parijs de Duitse Julia Görges en de Serviër Nenad Zimjonic met 4-6, 6-2, 10-7 (supertiebreak

Rojer en Grönefeld moesten de eerste set afstaan aan hun opponenten, maar herstelden zich daarna door het tweede bedrijf te pakken. In de beslissende supertiebreak domineerde het Nederlands/ Duitse tweetal. Voor Rojer is het zijn eerste titel op een Grand Slam-toernooi.

Hij treedt daarmee in de voetsporen van Betty Stöve, Manon Bollegraf, Tom Nijssen, Kristie Boogert en Menno Oosting. Zij wonnen in het verleden een titel in het gemengd dubbel. Stöve deed dit met de Zuid-Afrikaan Fred McMillan op Wimbledon in 1978 en 1981 en op de US Open in 1977 en 1978.

Bollegraf won twee keer aan de zijde van Tom Nijssen (Roland Garros 1989, US Open 1991) en tweemaal met de Amerikaan Rick Leach (Australian Open 1997, US Open 1997). Boogert en Oosting waren twintig jaar geleden succesvol in Parijs. Rojer was blij met zijn succes in Parijs.

“Dit is geweldig”, zei hij. “Tot deze wedstrijd heb ik, denk ik, vier keer in de halve finales gestaan, maar nog nooit in de finale. Dit is toch wel bijzonder.”

Hij verloor met Grönefeld de eerste set, maar wanhoopte nooit.

“We zijn blijven vechten na het verlies van die eerste set. We hebben misschien ook wel een beetje geluk gehad, maar het is heel mooi dat we het hebben afgemaakt.”

De op Curaçao geboren Rojer is de eerste Nederlander sinds Paul Haarhuis die een Grand Slam-toernooi wint. In 2002 won Haarhuis aan de zijde van de Rus Jevgeni Kafelnikov het mannendubbel op Roland Garros.

In 2012 haalde Rojer in Parijs in deze discipline de halve eindstrijd. Dat was met zijn toenmalige partner Aisam-Ul-Haq Qureshi uit Pakistan. Met de Roemeen Horia Tecau verloor hij dit jaar in de derde ronde. Rojer en Grönefeld versloegen in de halve finale het als derde geplaatste duo Shvedova/ Soares uit respectievelijk Kazakstan en Brazilië.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *