Rosaria hekelt protest Leeflang

WILLEMSTAD — Pais-leider en voorzitter van de Statencommissie 75 jaar Parlementaire Democratie alex rosaria is niet te spreken over het wegblijven van PAR-Statenlid Omayra Leeflang bij de plechtige vergadering van het parlement waarbij bij dit feit werd stilgestaan. Leeflang bleef weg omdat zij van mening was dat bij deze viering het eerste vrouwelijke Statenlid Angela ‘Tata’ Delannoy-Willems vergeten was.

In een brief waarin zij haar afwezigheid uitlegt, vroeg Leeflang zich af of er in dit verband sprake was van hanengedrag of machismo.
Rosaria heeft zijn vraagtekens bij de reactie van Leelfang.
In een schrijven aan het PAR-lid, stelt hij dat haar partij zelf een lid had in de commissie 75 jaar Parlementaire Democratie, terwijl zij in een vergadering van 11 januari van dit jaar zelf heeft gestemd voor de vijf pioniers van de parlementaire democratie die in het zonnetje gezet zouden worden.

“En nu komt zij naar buiten met kritiek op een voorstel waar zij zelf vóór heeft gestemd.”

Het Pais-Statenlid begrijpt niet waarom Leeflang ervoor heeft gekozen om haar onvrede publiekelijk naar buiten te brengen, terwijl zij dit met haar fractiegenoot en lid van de commissie 75 jaar Parlementaire Democratie, Armin Konket, had kunnen bespreken.
Ook is het originele voorstel in een openbare vergadering geaccordeerd.
Leeflang was aanwezig en stemde ook vóór, aldus Rosaria.

“Dus er was voldoende tijd en gelegenheid om wat voor aanmerking te maken over de plannen om de pioniers van onze democratie te eren.
Maar u hebt er zelf voor gestemd.
Maar toch zonder dat er daarvoor enige aanleiding voor was hebt u ervoor gekozen om de plechtige vergadering te bedoezelen, met stellingen die nergens op slaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *